Zvezdan Terzić Crvena zvezda
Zvezdan Terzić Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Suđenje prvom čoveku fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdanu Terziću, koji je optužen da je kao direktor OFK Beograd i predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) učestvovao u malverzacijama prilikom transfera fudbalera i nezakonito prisvojio novac, konačno se danas nastavlja u Višem sudu u Beogradu i to nakon četiri godine pauze i neodržavanjag glavnih pretresa.

Prvi čovek FK Crvena zvezda optužen je da je kao direktor OFK Beograd i predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) učestvovao u malverzacijama prilikom transfera fudbalera i nezakonito prisvajao novac, a kako je naš portal ranije pisao, poslednji pretres u ovom postupku održan je aprila 2017. godine, nakon čega je nastupilo zatišje – pretresi su ili odlagani ili nisu ni zakazivani.

Pročitajte još:

Tako se u poslednje četiri godine Terziću nije sudlio, a razlog odugovlačenja tog postupka jesu ruski pravosudni organi, koji odbijaju da dostave neophodnu dokumentaciju Višem sudu u Beogradu.

Čelnik Zvezde trebalo bi danas da se konačno, nakon duže pauze, nađe na optuženičkoj klupi, a sa njim se u ovom postupku sudi još dvojici optuženih.

Uz Terzića, kome se na teret stavlja zloupotreba položaja, postupak se vodi i protiv Vladimira Bulatovića, nekadašnjeg direktora OFK Beograd i Dražena Podunavca, bivšeg funkcionera tog kluba.

Foto: Srđan Stevanovic/Starsport

Prema optužnici, sporni su transferi Vanje Grubača u Hamburger, Srđana Stanića u Spartak i Branislava Ivanovića u Lokomotivu. Tužilaštvo tvrdi da je ovim transferima protivpravno stečena korist od četiri miliona evra, a Terziću i dvojici fudbalskih funkcionera za ovo delo preti kazna do 12 godina zatvora.

Pročitajte još:

Podsetimo, optužnica protiv Terzića podignuta je još 2010. godine, a zbog istrage koja se vodila protiv njega, on je čak nekoliko mesece bio u bekstvu. Srpskim istražnim organima predao se novembra 2010., a u pritvoru je proveo deset meseci, nakon čega je pušten da se brani sa slobode uz jemstvo od, ni manje, ni više nego, milion evra.

Rukovodi Zvezdom na insistiranje Vučića

Inače, uporedo dok se protiv Terzića vodi sudski postupak, on se godinama unazad, tačnije od od 2014. godine nalazi na poziciji generalnog direktora fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Aleksandar Vučić Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Terzić je u javnosti u više navrata isticao da se na ovoj funkciji našao nakon „insistiranja predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prihvati ovu funkciju“.

„Aleksandar Vučić jeste veliki navijač Crvene zvezde i to ne krije, ali nisam primetio, a ne znam da li ste vi primetili da Zvezda ima neki popust zato što prvi čovek države navija za nju. On me je doveo u klub. Zvao me je u kabinet te 2013. godine i rekao: „Terza, ti si jedini čovek koji može da vodi Crvenu zvezdu““, rekao je Terzić svojevremeno u razgovoru za list Nedeljnik.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar