Foto: Vesna Lalić

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas da ni tri nedelje nakon podnošenja krivične prijave protiv više članova Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa zbog sumnje da su obmanjivali javnost i zataškavali informacije, nije dobijen odgovor da li je nešto preduzeto.

Tepić je, u obraćanju novinarima ispred sedišta tužilaštva u Beogradu, rekla da su u međuvremenu dobijeni potpisi više hiljada građana za podršku toj inicijativi i da su to danas podneli Tužilaštvu, uz urgenciju da hitno počne da se postupa na osnovu te krivične prijave.

Kako je istakla, stručni članovi Kriznog štaba stavili su se u ulogu političkog komesara i „saopštavaju podatke isključivo u interesu rejtinga Aleksandra Vučića i vladajuće partije“, a šteta koju su time naneli je nemerljiva.

Advokat Vladimir Todorić rekao je da ne sme da se zaboravi da su u Srbiji za vreme zvanično proglašene epidemije održavan međunarodni teniski turnir i time je svesno ugrožavano zdravlje publike i sportista, a žrtvovano je i zdravlje 25.000 gledalaca na fudbalskom derbiju.

Članovima Kriznog štaba niko više u ovoj zemlji ne veruje, oni ne predstavljaju struku, oni su politički komesari u zdravstvu, konstatovao je Todorić.

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić je, komentarišući optužbe da iza peticije lekara stoji politika, ocenio da je nekorektno i nepristojno od ministra zdravlja i jedne profesorke Medicinskog fakulteta da to tvrde, jer „ili nisu pročitali, ili se prave da ne znaju šta piše u pismu“.

Kako je objasnio, u pismu se ne pominje nekompetentnost članova Kriznog štaba, već da li su oni popustili pod pritiskom politike i struku stavili u službu politike.

Panić je ukazao i na činjenicu da direktori bolnica ili načelnici odeljenja zabranjuju lekarima da izađu sa informacijama u javnost, pod pretnjom otkazom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare