Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša iz Splita, mladić nestao u novogodišnjoj noći
Nenad Periš Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Matej Periš (27) nestao je u noći između 30. i 31. decembra kada je napustio klub "Gotik" i od tada traje potraga za njim. Njegov otac Nenad Periš potvrdio je beogradskim medijima da su ga danas pozvali iz hrvatske policije i rekli mu da će u toku dana doći u Beograd.

„Jedino sto me zanima jeste istina o nestanku moga sina. Nisam obavešten o tome kada ću prisustvovati sastanku“, kaže Periš za Telegraf.rs.

Prošlo je mesec dana otkako je u Beogradu, u noći na 31. decembra, nestao Matej Periš (27), mladić koji je sa šestoricom prijatelja iz Splita došao šest sati ranije u taj grad kako bi proslavio Novu godinu. Ovo je drugi put da hrvatska policija dolazi u Beograd u posetu kolegama koji rade na slučaju Periš.

Ta njihova poseta bila je plodonosna utoliko što je odmah nakon nje visoki policijski zvaničnik održao konferenciju za medije po povratku u svoju zemlju, a zatim se zvanično oglasila i srpska policija nakon više dana ćutanja, tako što su prvi put objavili video snimak rekonstrukcije Periševog kretanja.

Matej Periš Foto: MUP Hrvatske, MUP Srbije

Hrvatski kriminolog Željko Cvrtila, koji je ranije komentarisao potragu za Perišem ali i posetu hrvatske policije srpskoj, rekao je da se sa potragom krenulo suviše kasno i da su to veliki propusti Ministarstva unutrašnjih poslova o kojima se malo govori, te da policija u Hrvatskoj kolegama iz Srbije „pruža alibi“.

„U pravu potragu se krenulo tek drugi dan ujutro, tako da se izgubilo 30-ak sati od trenutka nestanka osobe, to je ogroman propust MUP-a, i to nije dovoljno naglašeno u Srbiji, a koiliko vidim, nije ni u Hrvatskoj“, ocenio je ranije. Upitan da prokomentariše kako tumači to što je MUP Hrvatske pohvalio kolege iz Srbije, kazao je da smatra da su „oni poslužili kao smokvin list, kao što sam i rekao onog trenutka kad su otišli u Beograd da će beogradskoj policiji pružiti samo alibi za ono što nisu odradili kako treba, nakon 11 dana ići u Beograd i videti šta se napravilo je prekasno“.

Bonus video: U potrazi za Perišom policija pretražuje i Veliko ratno ostrvo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar