Ilustracija Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu saslušan je S.A. (46), kod Bogatića, zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici.

Sudija za prethodni postupak mu je, na zahtev tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana.

Kako je Telegraf.rs pisao, oca nasilnika je prekjuče prijavila ćerka (14) nakon što se u školi namerno komadom stakla sebi nanela povrede po rukama.

„To je bio način da skrene pažnju u školi na fizičko zlostavljanje od strane oca, o čemu je prvo ispričala u školi, a kasnije u prisustvu socijalnog radnika i u policiji. Nju i mlađeg brata i sestru otac je, kako je navela često tukao, uglavnom su dobijali šamare. Dete više nije moglo da trpi batine i neizvesnost kada će prestati fizičko zlostavljanje“, navodi izvor Telegrafa.rs iz istrage.

Devojčica i mlađi brat i sestra, stari 11 i 12 godine su posle razvoda roditelja ostali da žive sa ocem i maćehom, a sa majkom od tada nisu imali kontakt. Majka navodno nije želela da prihvati decu nakon što je otac uhapšen, pa je Centar za socijalni rad sve troje dece privremeno smestio u hraniteljske porodice.

„Deca su sada razdvojena u dve hraniteljske porodice gde imaju normalne uslove za život i gde ne strahuju da će dobijati batine. Osim što su fizički zlostavljana deca su odrastala u teškim uslovima u kući bez struje i vode. U nastavku istrage policija, socijalna služba i tužilaštvo koordinisano će rasvetlili sve okolnosti ovog slučaja porodičnog nasilja i doneti odluku u interesu dece“, objasnio je naš izvor.

Bonus video: Izgoreo šleper kod Aleksinca


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram