Tanja Đukić Foto: Privatna arhiva

"Osećanja su mi pomešana, ne mogu da verujem nakon skoro tri godine suđenja, svakakvih laži koje je iznosio o meni, da sam ipak uspela da dokažem pred sudom da govorim istinu. Ipak, nisam zadovoljna kaznom i moji advokati će uložiti žalbu..."

Ovim rečima, za portal „Nova.rs“ svoju ispovest započinje srpska manekenka Tanja Đukić koju je 2019. godine u njihovom stanu u Turskoj brutalno pretukao emotivni partner, inače poznati turski producent i menadžer Čargi Tortop. Batine koje je Đukićeva pretrpela na svojoj koži šokirale su srpsku i tursku javnost te 2019. godine. Ipak, Đukićeva je odlučila da prijavi nasilnika i pokuša da se izbori za svoja prava i pravdu.

Instagram

Turski producent je na Đukićevu nasrnuo u jednom od svojih izliva ljubomore, nakon što je sačekao posle jednog snimanja. Sumnjao je da je flertovala sa fotografom, a nesrećna devojka ispričala je da to nije prvi put da je pretukao.

„Došli smo u stan gde mi je pocepao svu odeću koja je bila na meni, oduzeo telefon, zaključao vrata i spustio sve metalne zaštite za prozore kako ne bih dozivala pomoć. Onda je počeo da me tuče čime je stigao, nogama, rukama, pesnicama“, ispričala je ranije nesrećna devojka.

Torturu je počeo oko 19.00 časova, a dva sata iza ponoći Đukićeva se od batina onesvestila.

Tanja Đukić Foto: Privatna arhiva

„Krv mi je išla iz uveta, usta… Molila sam da me ubije ili da prestane. Onda me je odvukao u kupatilo, polivao hladnom vodom… Kada sam se onesvestila uzeo je tastaturu i njom je izudarao po glavi. Pošto sam se probudila rekao mi je: „Vidiš da si ipak živa“. Tada je uzeo nož i počeo da preti da će me ubiti“, pričala je Đukićeva. U jednom trenutku nasilnik je prestao sa batinama, zaključao je u sobu i otišao.

Mislila je da je konačno prestao, da se prebijanje završilo, ali ispostavilo se da nije tako, jer se posle nekoliko sati vratio, probudio je i rekao: „Vidiš da si ipak živa“.

Tanja Đukić Foto: Privatna arhiva

Sada, tri godine kasnije, Đukićeva je uspela da se izbori za pravdu, makar kakvu. Kaže da, uprkos tome što nije zadovoljna presudom, tačnije visinom kazne, ipak smatra da je učinila veliku stvar budući da se za ženska prava borila u jednoj tako konzervativnoj državi kao što je Turska.

„I dalje su mi pomešana osećanja, ne mogu da verujem da sam nakon skoro tri godine suđenja, svakakvih laži koje je iznosi o meni, ipak uspela da dokažem da govorim istinu. Ipak, moj advokat i ja ćemo uložiti žalbu Višem sudu jer smatramo da jedna godina nije dovoljna za sve ono što sam pretrpela i i dalje trpim od bolesnika na društvenim mrežama“, kaže Đukićeva.

„Devojke, pamet u glavu“

Kada je pre gotovo tri godine Đukićeva odlučila da javno progovori o svemu što joj se dogodilo i pokaže fotografije svojih povreda, smatrala je da je to pravi korak, a ujedno i dobar način da se i druge žrtve bilo koje vrste nasilja obrate za pomoć. Sada, sa ove vremenske distacne, ima snažnu poruku za sve devojke i žene.

„Devojke, pamet u glavu. Ne padajte na lepe reči i manipulacije, gledajte dela, a ne lažna obećanja i nikada nemojte ćutati o tome. Skoro svaka druga žena u Turskoj trpi neki vid zlostavljanja, jer ih je uglavnom sramota da kažu. Ja da sam ćutala, išta od ovoga ne bi bilo. Samo hrabro i što dalje od kukavica koje dižu ruke na žene“, poručila je Đukićeva.

Tukao je i ranije

I sama Đukićeva je zlostavljanje trpila jedan vremenski period. Neposredno pre suđenja, na svom Instagram profilu objavila je skrinšot njihove prepiske odranije, u kojoj je on poziva da zajedno idu kod njegove majke, a ona ga odbija uz objašnjenje da ima pet modrica koje ne može da prikrije.

On joj na to odgovara: „Ne brini, neće ni primetiti“.

Tokom sudskog procesa u Turskoj, producent je pokušavao na sve načine da ospori da je kobne noći tukao Đukićevu, trudeći čak i da je pozivao službu Hitne pomoći jer je imala nervni slom. Međutim, kako pišu tamošnji medji, to se iz njegovih listinga nije moglo dokazati.

Bonus video: Incident u teretani, napadnuta radnica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar