Foto:Profimedia.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, intenzivnim radom u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu uhapsili su E. T. (24), D. B. (24), Z. B. (32) i O. M. (34) iz Aleksinca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima.

Kako saznajemo, uhapšena četvorka povezana je rodbinskim odnosima, pa su zajednički organizovali seksualnu eksploataciju a kasnije i prodaju dvadesetogodišnje Nišlijke.

„Z.B. i D.B . su brat i sestra, a E.T. je sa Z.B. u vanbračnoj zajednici. Uhapšeni O.M. je rođak Z.B. i D.B. Oni su iskoristili naivnost dvadesetogodišnje devojke, koja je i ranije odlazila od kuće i ubedili je da može dobro da zaradi, čuvajući decu E.T. i Z.B. Međutim, umesto da postane dadilja, dvadesetogodišnjakinja je postala njihova seksualna robinja. Oni su je vodili po aleksinačkim selima kako bi tamošnjim meštanima pružala seksualne usluge a novac koji su tako zarađivali su trošili jer se ne bave nikakvim drugim poslom. Zatim im se ukazala prilika da devojku prodaju, jer je njihov poznanik iz Smederevske Palanke tražio ženu za svog sina“, navode naši izvori upoznati sa ovim slučajem.

Pročitajte još:

Devojka je iz ruku trgovaca ljudima spašena zahvaljujući aktivistima jedne nevladine organizacije koja se bavi borbom protiv ovakve vrste kriminaliteta.

„Oni su devojku identifikovali kao žrtvu trgovine ljudima i o svojim sumnjama obavestili policiju. Operativnim radom potvrđeno je da je devojka u prinudnom braku, a zatim je otkriveno da je pre prodaje bila prisiljena i na prostituciju“, objašnjavaju naši izvori.

Četvoro osumnjičenih za trgovinu ljudima trenutno je na saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom u Nišu, nakon čega će biti privedeni sudiji za prethodni postupak koji će odlučiti o određivanju pritvora.

Krivični zakonik za trgovinu ljudima predviđa kaznu zatvora od tri do dvanaest godina. Ukoliko je delo izvršila grupa ljudi, što je ovde slučaj, kazniće se zatvorom od najmanje pet godina. Zakon navodi da pristanak lica na eksploataciju ili uspostavljanje ropskog odnosa ne amnestira izvršioca od kazne.

BONUS video: Racija ispred hotela Majdan posle incidenta u novogodišnjoj noći

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar