Foto: TANJUG/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Pod lupom istražitelja, pored Brajana Volša danas optuženog za ubistvo supruge Ane, je i njegova majka Dajana.

„Nažalost, nemam dobar odnos sa snajom, razlog su verovatno kulturološke razlike“, ovako je majka optuženog pisala o nestaloj Ani Volš (36), za kojom se traga već više od dve nedelje.

Dajana Volš, Anina svekrva, navodno je uslikana u blizini kuće u Kohasetu i to u danima kada se nestaloj Beograđanki gubi svaki trag. Ovo je otvorilo nova pitanja i sumnje, s obzirom na to da je Dajana živela nekoliko kilometara udaljena od svog sina, a prema rečima Brajana bila je teško bolesna i oporavljala se od operacije.

Od samog početka istrage, Brajanova majka se pominje kao osoba koju bi trebalo ispitati i koja možda ima saznanja o tome što se događalo u kući porodice Volš.

Suprug nestale Beograđanke je u više navrata slagao policiju o svom kretanju u nedelji nakon nestanka supruge, a između ostalog, jedan od navoda koje policija nije mogla da potvrdi jeste to da li je išao da poseti svoju majku kako je tvrdio.

Brajan Volš Foto:Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Brajan je policiji rekao da je imao odobrenje, jer je bio u kućnom pritvoru zbog ranije počinjenog krivičnog dela, da poseti svoju majku u Svampskotu 1. januara, te da je tog popodneva obavljao poslove za nju u lokalnim marketima. Potom je izjavio da se izgubio i da mu je trebalo više vremena da stigne kod nje.

Ipak, nadzorne kamere okolnih prodavnica, ali i računi, nisu potvrdili njegovu priču.

Pročitajte još:

Pretpostavlja se da je suprug nestale Beograđnke računao na to da će njegova majka potvrditi tu priču, jer su imali veoma blizak odnos.

Međutim, jedna stvar je čudna.

Ako se uzme u obzir činjenica da su Brajan i njegova majka imali blizak odnos, postavlja se pitanje kako Dajana i Ana uopšte nisu imale komunikaciju.

I Anina majka Milanka Ljubičić govorila je o odnosu koji je njena ćerka imala sa svekrvom.

Foto: Printscreen Instagram

„Brajan nema bližu rodbinu osim majke, jedinac je. Nema ni brata, ni sestru. Možda ona žena jedino nešto zna“, ispričala je Milanka, ne poričući da je postojalo mimoilaženje u odnosu između svekrve i snaje.

„Mislim da nisu ni kontaktirale, čak se ni ja nisam upoznala sa njom kada sam prvi put otišla kod njih“, rekla je ona.

I sama Dajana je govorila da o odnosu sa snajkom, i to u pismu koje je poslala sudu, nakon što je Brajan uhapšen zbog prevare. Brajan je 2018. godine uhapšen zbog prodaje lažnih umetničkih dela, a kasnije je i priznao krivicu.

Tom prilikom Ana i Dajana su sudu slale pisma u kojima su branile Brajanovu ličnost.

Njegova majka je u tom pismu naglasila kako je teško bolesna i kako se upravo Brajan jedini brinuo za nju i kako je on „jedini razlog zbog kojeg ona ustaje ujutru“.

„On je jedina osoba koja brine o meni i uvek je tu za mene. Na njega se oslanjam za sve što mi treba u životu. Brajan me vodi lekaru na sve kontrole zbog višestrukih operacija raka pluća i drugih zdravstvenih problema“, napisala je Dajana Volš na četiri strane dugom pismu.

U tom pismu je i istakla kako nije bila u dobrom odnosu sa snajkom.

Dajana se do sada nije oglašavala za medije, a nije poznato zbog čega se kretala u blizini kuće u Kohasetu, odakle se Ani gubi svaki trag 1. januara.

Foto:facebook/privatna arhiva

Podsetimo, Ana je nestala 1. januara, a prema priči supruga Brajana ona je otišla na hitan let za Vašington zbog posla. Naknadno se ispostavilo da se ona nikada nije ukrcala na let, koji je bio zakazan za 1. januar. Ne postoji nijedan dokaz koji potvrđuje da je Ana na dan nestanka napustila svoju kuću.

Oči istražitelja su uprte u njenog supruga Brajana, zbog niza okolnosti koje ukazuju njegovu potencijalnu umešanost u nestanak supruge. On je uhapšen zbog ometanja istrage nestanka, a u međuvremenu su isplivale nove informacije o istrazi.

U kući Volšovih pronađen je nož, kao i krvave tragove.

Snimak s komšijine kamere

Komšija Ane Volš pozvao je policiju 8. januara i saopštio da na njegovoj kući postoje kamere za video nadzor koje su možda snimile događanja ispred kuće Volšovih u Kohasetu.

Foto:Shutterstock / SplashNews.com / Splash / Profimedia

„Pozivalac je tražio da razgovara sa policijskim službenikom o slučaju Volš. On ima kameru na njegovoj kući čiji bi snimci mogli pokazati detalje vezane za Volšov. Nedavno je došao sa odmora i može policiji predati sve snimke“, navedeno je u policijskom izveštaju.

Podsetimo, Brajan Volš (46), suprug nestale Ane Volš (39) rođene Beograđanke i majke troje dece, optužen je danas za njeno ubistvo.

Brajan bi sutra, u sredu 18. januara, trebalo da se nađe pred sudom u Kvinsu zbog optužbi za ubistvo njegove supruge Ane Volš.

****

BONUS VIDEO: Miloš Ž. Lazić: Mediji kod nas već presudili da je Brajan Volš ubio Anu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar