Boban Bogdanović i Oliver Ivanović Foto:Screenshot/Krik/EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Iako se policija odmah ogradila od navoda koje je Boban Bogdanović, prijatelj ubijenog Aleksandra Gligorijevića, izneo o ubistvu političara Olivera Ivanovića, tvrdnjama da ništa novo nije rekao, Tužilaštvo za organizovani kriminal ipak je odlučilo da ga sasluša. Bogdanović će u petak ispričati svoja saznanja o Ivanoviću, a u razgovoru za list Nova otkriva i da sumnja da ga određeni ljudi prate, kao i da mu je ugrožena bezbednost nakon što je obelodanio informacije koje poseduje.

Bogdanović je ranije u ispovesti za KRIK ispričao da je izvršitelj Ivanovićevog ubistva Ljubomir Lainović, organizator Milan Radoičić a nalogodavac Zvonko Veselinović. Iako je naišao na osudu i prozivke MUP-a, koji su brže-bolje saopštili da on ništa novo nije rekao, čime je za njih praktično slučaj zaokružen, tužilaštvo je odlučilo da proveri njegove navode.

Milan Radoičić i Zvonko Veselinović Foto: N1

Bogdanović u razgovoru za list Nova ističe da će o slučaju Ivanović reći ono što je već ispričao, ali da će veću pažnju posvetiti nadzornim kamerama koje nisu radile u vreme ubistva kosovskog političara, ali i u trenutku kada je biznismen Radoičić, kako kaže, pobegao sa Brnjaka.

“Što se tiče ubistva Ivanovića, nisam dobio nova saznanja, ponoviću sve što sam rekao u svojoj ispovesti za KRIK. Ipak, jedan deo mog iskaza ću potkrepiti činjenicom da kamere kada je Oliver ubijen nisu radile i to povezati sa momentom kada Radoičić beži sa Brnjaka uz pomoć službenika pogranične policije, a kada, takođe, kamere nisu radile. To je modus operandi kako funkcioniše sve ovo. Što se Milana Radoičića tiče, ja sam potpuno ubeđen da ima veze sa ovim slučajem”, kaže Bogdanović.

Reakcija MUP nesvakidašnja

Dodaje i da je spreman za poligraf, ali se i osvrće na reakciju srpske policije nakon što je obelodanio svoja saznanja.

Pročitajte još:

“Niko se nije trudio da toliko diskredituje ceo slučaj kao ministar Aleksandar Vulin. Njegova konferencija, sutradan, nakon mog iznošenja saznanja o Ivanoviću, je bila tragikomična. Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Ninoslav Cmolić je na mom saslušanju bio toliko nervozan i pod pritiskom. On je takav pritisak vršio nadamnom želeći skoro da mi nametne da sam ja izvrsitelj ubistva, pa do momenta teranja na poligraf sad i odmah”, kaže Bogdanović i dodaje:

“Spreman sam za poligraf, što da ne. Meni je neshvatljivo da me niko nije pozvao na poligraf ni dan nakon mog saslušanja SBPOK-u. Taj moj boravak tamo nije u skladu sa zakonom, po čijem nalogu sam ja išao tamo.. S druge strane, ne bi me začudilo da odem na poligraf a da kažu da nisam prošao, to bih očekivao od MUP”, kaže Bogdanović.

O bezbednosti i prisluškivanju

Bogdanović u razgovoru za naš list ističe da je njegov advokat podneo zahtev tužilaštvu da se ispita da li mu je ugrožena bezbednost.

“Zbog posla, kada izađem u toku dana, evidentno je i vidim da me prate određene osobe i automobili. Koristim isključivo gradski saobraćaj i idem gde ima više ljudi, kako bih sačuvao svoju bezbednost. Znam da se slušaju svi moji razgovori, kao i da se prati moje kretanje. Ne bi me začudilo ako mi se nešto desi u Beogradu da kamere u tom momentu ne bi radile i zabeležile taj momenat”, istiće Bogdanović.

Boban Bogdanović Foto: Printscreen/YouTube/Krik

Podsetimo, Boban Bogdanović, koji godinama ima veze sa sportom i prijatelj je ubijenog kriminalca Aleksandra Gligorijevića Pukija, člana klana Veljka Belivuka, za KRIK je ispričao da mu je prijatelj u amanet ostavio istinu o ubistvu političara sa severa Kosova Olivera Ivanovića. Gligorijević mu je, kaže, ispričao ko je ubio, ko naredio, a ko je organizovao ubistvo Ivanovića.

Foto: EPA-EFE/Djordje Savic

„7. mart 2020. godine će mi do kraja života biti urezan u sećanje. Nakon utakmice FK Tekstila, Aleksandar i ja smo seli i razgovarali. On mi je rekao ko su organizatori, ko je nalogodavac a ko ubica Olivera Ivanovića. Olivera Ivanovića je ubio Ljubomir Lainović, to je sin žestokog novosadskog momka Branislava Lainovića. Čovek koji je organizovao dolazak i logistiku je Milan Radoičić. Onaj koji je naredio je Zvonko Veselinović“, tvrdi Bogdanović.

Ceo intervju čitajte u sutrašnjem listu Nova.

BONUS video: Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića. Ko opstruiše istragu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare