Ritopek kuća, Veljko Belivuk, Velja Nevolja kombo
Foto: Nova.rs, Printscreen

Bojan Hrvatin, optuženi pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pristao je da bude svedok u postupku koji će se voditi protiv ove grupe, nakon čega je pušten iz zatvora u kućni pritvor, saznaje "Nova.rs".

Prema nezvaničnim saznanjima, ponudu Hrvatina da svedoči protiv grupe prihvatili su nadležni, nakon čega mu je, shodno uobičajenoj proceduri, određena mera zaštićenog svedoka, što znači da će u narednom periodu boraviti na tajnoj lokaciji ili u svojoj kući ali sa visokim merama obezbeđenja, pojasnio je izvor lista “Nova”.

Hrvatin je, podsećanja radi, jedini član kriminalne grupe Belivuk-Miljković koji je na već na saslušanjima u julu detaljno govorio o krivičnim delima koja je počinila ova grupa.

Objasnio je kako su namamljeni Goran Veličković zvani Goksi, Milan Ljepoja, Lazar Vukićević i Zdravko Radojević, žrtve Belivukovog klana, ali i na koji način je kuća u Ritopeku čišćenja nakon zločina. Hrvatin je inače odranije poznat policiji, a već je služio zatvorsku kaznu zbog ubistva navijača FK Voždovac Bojana Majića. Zbog tog ubistva Hrvatin je osuđen na 15 godina, ali mu je kazna u međuvremenu smanjena.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

U Belivukovu grupu, prema sopstvenom priznanju, došao je preko braće Miloša i Marka Budimir.

Upravo zahvaljujući Hrvatinu, tužilaštvo je dešifrovalo nadimke na „Skaj“ aplikaciji putem koje su članovi grupe međusobno komunicirali i slali fotografije osakaćenih tela. To je tužilaštvu značajno olakšalo posao, imajući u vidu da se cela optužnica mahom zasniva na prepiskama dobijenim putem međunarodne pomoći dešifrovanjem „Skaj“ aplikacije.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Optužnica protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojom je obuhvaćeno 28 njihovih saradnika, potvrđena je ranije ovog meseca, a advokati okrivljenih nisu ulagali žalbe jer, kako su rekli, jedva čekaju da uđu u sudnicu.

U međuvremenu, Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore uputilo je nadležnim organima Srbije zamolnicu da se Veljko Belivuk, Marko Miljković i još dve osobe saslušaju na okolnosti dvostrukog ubistva u Crnoj Gori, ali odgovor nadležnih u Srbiji još nije stigao.

Bonus video: Veze između „kavčana“ i grupe Velje Nevolje

 


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar