Veljko Belivuk Velja Nevolja, Zoran Jotic Jotka i Andrija Draskovic
Veljko Belivuk Velja Nevolja, Zoran Jotić Jotka i Andrija Drašković Foto:Nova.rs

Sudija Posebnog odeljenja beogradskog Višeg suda Zorana Trajković biće na čelu tročlanog veća koje će voditi postupak protiv navijača Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i pripadnika njihove kriminalne grupe.

Reč je o sudiji u Specijalnom sudu u Beogradu, koja će biti predsedavajuća u tročlanom veću. Sem nje, u veću se nalaze Mirjana Ilić i Dejan Terzić.

Inače, prema podacima sa sajta „Prosudi kod sudi“, tokom dugogodišnje karijere sudije, Trajkovićeva je sudila u raznim postupcima – za ubistva, zloupotrebe, mito, ali i u slučajevima organizovanog kriminala i ratnih zločina.

Neki od postupaka privukli su pažnju medija i javnosti, kao što je slučaj sa suđenjem poznatom pripadniku podzemlja Andriji Draškoviću za ubistvo drugog kriminalca, a koga je Trajković osudila na 10 godina zatvora, kao i suđenje bivšem direktoru „Puteva Srbije“ Branku Jociću za zloupotrebe i mito – kome je Trajković kao predsednica veća izrekla petogodišnju zatvorsku kaznu.

Trajković je sudila i u jednom od najvećih slučajeva korupcije koji je nazvan „stečajna mafija“, a kome su 34 osobe bile optužene da su izvlačile novac iz državnih preduzeća. Veće na čijem je čelu oslobodilo je većinu optuženih u ovom postupku, piše taj portal.

Sem toga, ona je sudila i Zoranu Jotiću Jotki i njegovoj kriminalnoj grupi iz Kruševca. Takođe, Trajković je sudila bivšem čelniku opštine Čukarica Urošu Jankoviću, koji je optužen za prevaru golmana Vladimira Stojkovića.

Podsetimo, grupa Veljka Belivuka uhapšena je početkom februara ove godine u velikoj akciji MUP i BIA. Terete se za teška krivična dela, među kojima su i ubistva.

BONUS video: Veze između Kavčana i grupe Velje Nevolje

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar