Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

U obračunu dvojice radnika na jednom gradilištu u centru Kragujevca, A.V (37) uboden je nožem u vrat. Na njega je, posle verbalnog okršaja, nožem nasrnuo N.S (21), koji je ubrzo uhapšen. Povređenog muškarca, do urgentnog centra prevezli su ljudi koji su se zatekli u blizini gradilišta i on je van životne opasnosti, saznaje "Nova.rs".

Svađa dvojice radnika, koja se završila pokušajem ubistva, dogodila se jutros oko sedam sati na gradilištu u nekadašnjem kragujevačkom bioskopu „Radnički dom“.

Građani koji su se u tom trenutku zatekli ispred gradilišta, za naš portal su posvedočili da se iz dvorišta nije čula nikakva prepirka, već da su videli okrvaljenog mladića koji je istrčao i počeo da zapomaže: „Umreću, pomozite, uboden sam“.

Njemu je prvi u pomoć pritekao Bojan Bimbašić koji ga je i odvezao do Urgentnog centra.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

„Bilo je mnogo krvi, pritegli smo ranu nekim peškirom i odmah sam seo u auto i odvezao ga do Urgentnog. On je sve vreme bio svestan i ponavljao je ’ako umrem reci mom sinu i roditeljima da se ne sekiraju’. Vozio sam najbrže što sam mogao, plašio sam se da ne umre. Bilo je strašno“, vidno potrešen prepričava Bojan dramu kojoj je svedočio dok je poznanika vozio u bolnicu.

Bimbašić, koji u neposrednoj blizini gradilišta ima butik, za naš portal kaže, da je svakodnevno viđao povređenog mladića, kao i radnika koji ga je u svađi ubo nožem u vrat, ali da ne može ni da nasluti oko čega su se posvađali. On je za naš portal ispričao da je gradilište na starom bioskopu otvoreno pre desetak dana i da je napadač počeo da radi, kako je rekao, tek pre nekoliko dana.

Kragujevačka policija je brzom intervencijom uhapsila N. S. (21) i pronašla nož kojim je, kako se sumnja izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Naš portal sasnaje da će uhapšeni N. S. sutra biti saslušan ispred tužioca.

Gradilište bez oznaka o investitoru

Na gradilištu, koje je obezbeđeno samo mrežastom ogradom, za naš portal nisu želeli ništa da komentarišu, niti su nam dozvolili pristup dvorištu u kom je došlo do obračuna između dvojice radnika.

Kragujevački bioskop „Radnički dom“, jedan je od najstarijih u Šumadiji i nalazi se u gradskom jezgru u blizini zgrade Tržnice. Bioskop je godinama propadao, a gradski zvaničnici ranije su izjavljivali da je zgrada u procesu restitucije i da se očekuje vraćanje objekta pravim vlasnicima.

Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Na gradilištu, koje je, kako smo saznali, otvoreno pre desetak dana, nema nikakvih oznaka o investitoru niti izvođaču radova, već samo obaveštenje da je u pitanju privatni posed i da je objekat pod video nadzorom.

Zgrada bioskopa izgrađena je 1895. godine, a iako se nalazi u kompleksu Miloševog venca i datira iz 19. veka, nije kategorisana kao objekat sa posebnim stepenom zaštite, niti kao spomenik kulture.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar