Svedok iz „Gotika“ otkrio detalje incidenta u noći kad je nestao Matej Periš

Hronika 05. jan. 202218:14 > 18:1510 komentara
Podeli:
Foto:Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva

Beograđanin čije je ime poznato redakciji, bio je gost u klubu Gotik u Beton Hali u noći kada je u njemu poslednji put viđen Matej Periš (27) iz Splita. On kaže da se seća da je izbio manji incident, da je obezbeđenje reagovalo uobičajno kako reaguje u sličnim situacijama, ali da nije primetio bilo kakvo nasilje.

„Incident kojem sam prisustvovao desio se nakon Cobijevog nastupa, oko sat vremena posle ponoći. Najpre sam primetio metež u zadnjem delu kluba. Taj deo prostora je delimično „skriven“, nalazi se neposredno iza bine, u blizini dva velika šanka. Nisam video tuču, ali jesam pometnju koja je izgledala kao „intervencija“ obezbeđenja, tipična, uostalom, za beogradske klubove. Pomerio sam se u stranu kako bih propustio trojicu zaposlenih u obezbeđenju koji su „iznosili“ bar dvojicu mladića“#, ispričao je naš sagovornik koji je insistirao na anonimnosti.

On dodaje da obezbeđenje nije tuklo te mladiće koje je iznelo napolje.

„Nisam video ni da su povređeni, mada su izgledali pijano, ali su im ruke bile „u poluzi“ – onesposobljene tako da ne mogu da zadaju udarac. Sproveli su ih praktično kroz celi klub  – u pravcu izlaza. Sve je bilo gotovo za manje od 5 minuta. Ne tvrdim da je među njima bio i Matej, ali incident se poklapa sa vremenom njegovog nestanka“, kaže za naš portal jedan od gostiju „Gotika“.

Pročitajte još:

Podsetimo, o incidentu i sukobu grupe gostiju, danas je govorio i prijatelj nestalog Mateja iz Splita za hrvatske medije. On je rekao da je saznao od drugova koji su bili s Matejem u Beogradu da je sukob izbio najpre među njima i grupe Zadrana koji su bili za susednim stolom. Čarke su izbile oko računa, najpre sa konabarima, jer su gosti smatrali da im je previše naplaćaneo, da bi se potom rasprava povela međusobno između dve grupe na temu ko je i koliko čega popio. Nakon toga je reagovalo obezbeđenje koje je nekoliko njih izbacilo iz kluba.

Bonus video: Policija sonarom pretražuje Savu 

Komentari

Vaš komentar