Tamara Grmić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Stanari sami čiste šut i đubre koje je ostalo posle požara koji je izbio prošle nedelje u višespratnici u Husinjskih rudara u beogradskom naselju Karaburma. U razgovoru za Nova.rs stanari, koji su za samo dvadesetak minuta ostali bez svega, ističu da ih nadležni organi šetaju od opštine, preko grada do javnih preduzeća, a pomoći nema ni na vidiku.

Za dvadesetak minuta su četiri stana potpuno uništena u požaru, a stanari su ostali bez igde ičega.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Sreća u nesreći je što je tada na spratu, koji je izgoreo u potpunosti, bila samo jedna osoba, Katarina Trivunović. Ona je iz stana pobegla samo sa mobilnim telefonom u ruci.

Pročitajte još:

„Kada sam ustala, već je bio dim. Mene je dim probudio. Izašla sam iz stana i videla da je dim počeo da se spušta. Lupala sam svim komšijama na vrata. Obično smo svi tu, ali, nažalost, tog dana niko nije bio tu. Otvorila sam vrata stana komšije Žike i tu je bila ogromna dimčina, crna. Pozvala sam pre toga vatrogasce, oko 23.45, a potom sam ponovo zvala vatrogasce i rekla im da možda ima žrtava. Sišla sam bez ičega, samo sa telefonom dole“, kaže Katarina za naš portal.

Ističe da su četiri stana u potpunosti izgorela.

„Moj i stanovi Živojina Krstića, Saše Joksimovića, Vladimira Varagića izgoreli su za 25 minuta. Apelujem na grad, apelujem na opštinu, ja sam upravnik ove zgrade, samohrani roditelj, molim građane, molim grad, opštinu, građevinare, sve ljude dobre volje, da nam pomognu, vaše malo je za nas mnogo“, objašnjava Katarina Trivunović.

Stanarima je potrebno sve – od građevinskog materijala do radova, obnova krova, čišćenje.

„Uplatite na račun, bukvalno, 100 dinara, neka svako uplati, nama je mnogo da se slije. Molim ljude da uplaćuju na račun stambene zgrade, što više ljudi pa i manje sume novca. Peti sprat je potpuno uništen, četvrti je poplavila voda koja se slila i do trećeg. Nemamo struje četiri dana, nemamo vode, zgrada je puna male dece. Nismo samo nas četvoro, čiji su stanovi izgoreli do temelja, žrtve. Svi stanari su žrtve… Mi smo išli, vozaju nas od opštine do grada, iz grada u opštinu. Molim vas, pomozite. Vladimir Varagić ima troje dece, ja sam samohrana majka, Marina, koja je podstanar, je takođe samohrana majka“, objašnjava neutešna Katarina.

Foto: Privatna arhiva

Po njenim rečima od petka je u istoj odeći, jer joj je samo to ostalo. Ipak, puna je energije i rešila je da pomogne sebi i komšijama.

Foto: Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Naša sagovornica Tamara Grmić je bila podstanar u zgradu na Karaburmi, ali je u požaru izgubila skoro svu imovinu.

Foto: Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Novac i dragocenosti je prežalila, ali ostala je i bez nekih predmeta i uspomena koji nemaju cenu.

„Sve mi je izgorelo. Srećom, moj šestogodišnji sin nije bio tu, pa nije doživeo traumu. Izgorele su pare koje sam spremila za dve kirije, pošto je trebalo da odemo na more, ali mi nije žao. Žao mi je ćebeta koje je moj sin vukao sa sobom kada je bio mali. A najžalije mi je što nisam našla njegov prvi zub. Dan posle požara preturala sam po šutu i otpacima. Prekopala sam i kontejner u koji su bacane stvari. Naišla je žena koja inače skuplja sekundarne sirovine. Rekla sam joj da sačeka da probam da nađem neke stvari. Pitala me je da li mi treba pomoć“, priča Tamara Grmić.

Podsetimo, u velikom požaru na Karaburmi nije bilo povređenih.

BONUS VIDEO: Stanari sami čiste šut posle požara na Karaburmi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar