_E-Stock_nenad_milosevic;E-Stock_dimitrije_goll;_E-Stock_blank

Ključni dokazi koji su Zoranu Marjanoviću "obezbedili" 40 godina zatvora jesu 26 minuta isključenog telefona kobnog dana, koje Marjanović nije umeo da objasni, blato na njegovim pantalonama koje je identičnog hemijskog sastava kao i ono iz kanala u kom je pronađeno Jelenino telo i Zoranova jakna koja nikada nije pronađena, a sumnja se da je upravo u njoj ubio ženu sa osam brutalnih udaraca hladnim predmetom u potiljak.

Marjanović tokom prethodnog postupka nije umeo da objasni tih 26 minuta, koliko je bio isključen njegov mobilni telefon kobnog dana. Taj telefon nisu uhvatile bazne stanice, koje bi morale da ga uhvate da je bio na mestu na nasipu, na kom je trebalo da bude.

Jelena Marjanović FOTO: FACEBOOK

Takođe, blato koje je nađeno na njegovim pantalonama identično je kao u kanalu u kom je nađeno telo, a različito od bilo kog drugog blata na nasipu. Upravo u tom kanalu, kako je utvrdio sud, Jelena Marjanović je ubijena sa osam brutalnih udaraca u potiljak, hladnim oružjem koje nikada nije pronađeno.

Zorica Zoka Mitrović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Uz to, sudu je bila sporna i jakna, jer je, prema rečima svedoka, na sebi imao crnu jaknu, koja je išla ispod pojasa, a iznad kolena i ta jakna nikada nije pronađena. On je, po mišljenju suda, upravo u toj jakni izvršio zločin i verovatno je odbacio.

Članovi porodice su mirno ispratili izricanje presude, osim njegove partnerke Zorica koja je izbačena iz sudnice.

Podsetimo, Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Bonus video:Počinje suđenje decenije Zoranu Marjanoviću

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare