Korisnici Sigurne Kuće u Beogradu Ani Landeki bivši muž Domagoj Landeka, inače švajcarski državljanin, odveo je decu u nepoznatom pravcu, pošto je u nedelju presreo auto u kom su se deca nalazila sa dedom. Kako saznajemo, Švajcarac ima starateljstvo nad decom, a prema rečima Vesne Stanojević, koordinatorke Sigurne kuću, on je najverovatnije sinoć napustio zemlju.

„Čula sam sa sa Anom, prema poslednjim informacijama, on je sinoć prešao granicu, sa decom. On ima starateljstvo nad njima, decu su tamo rođena, ali su ona proteklih godinu dana, koliko je i Ana, sa njom u Sigurnoj kući. Mislim da je policija zakazala, ona je odmah rekla da se blokiraju granični prelazi, još sinoć, sad će teško biti vratiti ih“, kaže Vesna Stanojević za Nova.rs.

Ističe da je u slučaju Landeke i starateljstva nad decom zakazao Centar za socijalni rad u Beogradu.

„Čini mi se da će sada biti jako teško vratiti decu. Ovde su naši organi zakazali“, izričita je Stanojević.

Foto:TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC

Sa druge strane, N1 prenosi da se otac sa decom nalazi u Hrvatskoj. On je u noći između nedelje i ponedeljka je napustio teritoriju Srbije i pobegao u Hrvatsku preko graničnog prelaza Šid.

Pročitajte još:

„Domagoj Landeka je prema podacima koje ima N1 nešto posle ponoći prešao srpsku granicu automobilom bez kontrole granične policije. Kako saznajemo, granični policajci su nadređenima rekli da ga nisu primetili. Vrlo brzo posle toga su obavestili kolege u Hrvatskoj, koji su navodno, uprkos upozorenju iz Srbije, pustili Domagoja Landeka da sa decom uđe u Hrvatsku“, piše N1.

Podsetimo, kako je Ana Landeka ispričala za N1, decu je poslednji put videla u nedelju ujutru kada je išla na posao. Otac ju je iz sigurne kuće odvezao na posao, a decu odveo kod njenih roditelja. Do otimanja dece od 7 i 5 godina dešlo je u nedelju kada ih je Anin otac stavio u auto kako bi ih vratio kod majke u Sigurnu kuću.

BONUS VIDEO: Jovana Netković: Oružje u kući povećava strah da se nasilje prijavi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare