Foto: Shutterstock

Korisnici Sigurne Kuće u Beogradu Ani Landeki bivši muž je odveo decu u nepoznatom pravcu, pošto je u nedelju presreo auto u kom su se deca nalazila sa dedom.

Kako je Ana Landeka ispričala za N1, decu je poslednji put videla u nedelju ujutru kada je išla na posao. Otac ju je iz sigurne kuće odvezao na posao, a decu odveo kod njenih roditelja. Do otimanja dece od 7 i 5 godina dešlo je u nedelju kada ih je Anin otac stavio u auto kako bi ih vratio kod majke u sigurnu kuću.

Pročitajte još:

„Moj otac je krenuo da mi dovede decu, bila su kod babe. Ja sam bila u sigurnoj kući. Dok su bili u kolima, moj otac se tada vezivao, on se zaleteo, udario u auto. Otvorio je auto i izvadio prvo Petru. On dok se snašao da uzme Filipa, on je zgrabio Filipa. Krenuli su da se natežu oko deteta, moj otac je pustio dete da ga ne povrede. Istrčali su moja majka i ujak, on je tada krenuo u rikverc. Deca su vrištala, moja majka se zakačila za vrata auta. Dao je gas, vukao je i nju. Otac je krenuo kolima za njim, ali nije uspeo da ga stigne i negde na Autokomandi ga je izgubio“, ispričala je Landeka šta se dogodila, piše N1.

Ona kaže da njen suprug ima švajcarsko državljanstvo, deca srpsko i hrvatsko, a da je problem u tome što ona još nije dobila privremenu meru starateljstva nad decom.

Kako kaže, policija je odmah obaveštena i preduzete su sve mere, između ostalih i bolakada granice kako deca ne bi izašla iz zemlje.

Zbog činjenica da majka nema starateljstvo nad decom, policija njenog supruga može da tereti samo za saobraćajni prekršaj, rekla je Ana Landeka.

Ona priča da je od supruga trpela psihičko nasilje, i da ovo nije prvi put da joj uzima decu. Već je to uradio 2020. godine kada je sa decom otišao u sigurnu kuću za muškarce. To je, kako je ispričala, učinio dan pošto je Centar za socijalni rad obavio s njim razgovor zbog prijave za nasilje. Ana Landeka kaže da njen suprug tada daje otkaz i odlazi u sigurnu kući, vodeći decu sa sobom.

BONUS VIDEO: Lepa Brena o nasilju nad ženama

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram