Jovan Vukotić, Jovica Vukotić
Foto: Turska policija

Turska policija objavila je fotografije na kojima se, kako tvrde, vidi da je vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić imao plastične operacije kako bi promenio izgled. Ipak, to mu nije pomoglo.

Turski mediji objavili su fotografije Jovana Vukotića, jednu iz 2018. godine i drugu iz 2021. godine, sa falsifikovanih dokumenata uz pomoć kojih je vođa škaljarskog klana uspevao da se kreće preko državnih granica i izbegava policiju i neprijatelje iz suparničkog, kavačkog klana.

Pročitajte još:

Jovan Vukotić je u Tursku poslednji put ušao sa falsifikovanim dokumentima na ime Predrag Popović, a predstavljao se kao agent za nekretnine, što, cinično, i nije netačno, jer je jedan od omiljenih načina kojim klanovi peru novac, upravo biznism sa nekretninama.

Ipak, Vukotiću to nije pomoglo jer su ga turski kriminalci, u saradnji sa crnogorskim kolegama iz kavačkog klana koji su finansirali celu akciju, likvidirali 9. septembra u Istanbulu. Škaljarac se nalazio u kolima zajedno sa nevenčanom suprugom Mašom M. i maloletnim detetom, kada su ubice sa skutera ispalile u njega smrtonosne hice.

Turska policija je uspela da pohapsi napadače, među kojima je bio i Radoje Živković Žuti, jedan od visokopozicioniranih članova kavačkog klana i kum njihovog vođe Radoje Zvicera, koji je još u bekstvu. Navodno su kavčani u ovu akciju uložili milione evra, samo da bi locirali i likvidirali vođu suparničke ekipe.

Navodno se pominje da je samo informacija o tome gde se Vukotić nalazi plaćena više stotina hiljada evra.

Jovan Vukotić Foto:Savo Prelević

Vođa škaljaraca je uspeo delimično da izmeni izgled plastičnim operacijama, ali nije jasno da li je taj medicinski zahvat dovoljan da bi zavarao tehnologiju biometrije na kojoj se zasnivaju moderna dokumenta i koja beleži položaj važnih tačaka na licu, kako bi bio utvrđen tačan idetntitet osobe koja koristi dokumenta.

****

BONUS VIDEO: Pokušaj ubistva radoja Zvicera u Kijevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar