Foto:privatna arhiva

Suđenje za slučaj pogibije Milomira Milivojevića, radnika fabrika MB "Namenska" iz Lučana, nastavljeno je danas u Osnovnom sudu u Ivanjici. Za eksploziju koja se dogodila 2017. godine, optuženi su direktor Radoš Milovanović, rukovodilac pogona raketnih goriva Vladimir Lončarević i Tomo Stojić, tadašnji rukovodilac zaštite na radu. Novinar N1 Nenad Božović tvrdi da je posredi najverovatnije zabuna i da mejl za akreditacije nije stigao na vreme.

Prema rečima sestre tragično nastradalog mladića, Mirjane Milivojević, postupajući sudija zabranio je prisustvo na ročištu novinaru N1 Nenadu Božoviću, jer, navodno, nije dobio zahtev za akreditaciju.

„Prilikom održavanja prošog ročišta novinarka TV Golija je imala urednu akreditaciju, ali je zakasnila petnaest minuta, pa je nisu pustili. Isto se dogodilo danas s novinarom Informera, ali je njemu obezbeđenje dozvolilo ulazak u sudnicu. Kad sam ga pitala zašto je to tako, odgovorio mi je da mu je naredio sudija Ljubiša Tomićević“, ispričala je ona za Nova.rs.

To praktično znači da ovde pristup nemaju mediji koji objektivno izveštavaju, istakla je Mirjana Milivojević.

Kako je dodala, trenutno ispituju njihovog svedoka nesreće Marka Mitrovića, koji je bio na licu mesta kada se dogodila ova tragedija.

PROČITAJTE JOŠ:

Nenad Božović, dopisnik N1, kaže da je juče u prepodnevnim satima poslao zahtev za akreditaciju.

„Zaista u ovom trenutku ne mogu da tvrdim ništa. Možda sudija nije ni dobio mejl. Međutim, ukoliko se ovo ponovi, moraću da odreagujem“, rekao je on za naš portal.

Podsećamo, do eksplozije i požara u preduzeću MB „Namenska“ je došlo 14. jula 2017. godine prilikom istovara buradi od kartona u kojima se nalazio tehnološki otpad od baruta. U magacinu je bilo pet puta više otpada od dozvoljene količine. Iako postoje brojni dokazi da su prekršene procedure zaštite na radu, te da objekat nije imao upotrebnu dozvolu, ovaj slučaj je dobio sudski epilog tek 2019. godine. U istoj eksploziji je poginuo i pedesetpetogodišnji Milojko Ignjatović.

Nakon toga, kako su nam ispričali Milivojevići, nabavljena je adekvatna zaštitna oprema po najsavremenijim standardima. Desio se i jedan incident u fabrici, ali, na sreću, bez većih posledica po zdravlje zaposlenih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar