Policija je i dalje parkiću gde se dogodilo prebijanje Đorđa Mijatovića u nedelju, koji je kasnije umro u Urgentnom centru, javlja reporterka N1. Baka koja je bila svedok tuče, rekla je da su se boksovali, da je Đorđe pao i da su ga šutirali i po glavi i po drugim delovima tela.

Podsetimo, napad na brata ministra Federacije BiH dogodio se u nedelju, iza 18h u naselju Medaković.

N1 je došao u posed snimka, ali prikazujemo samo jedan deo. Upozoravamo da je u pitanju uznemirijući sadržaj.

Policija celo jutro traži bilo kakve detalje kod klupice, na mestu gde se i inače okupljala grupa huligana, piše N1.

mesto na kome je nasmrt pretučen Đorđe Mijatović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Kako javlja naša reporterka, u to vreme, u parkiću su bila i dvojica dečaka od sedam i osam godina, koji su videli Đorđa da leži i da je modar, uplašili su se i otrčali da ispričaju to svojim rodteljima. Bile su tu i dve starije gospođe, a jedna nam je rekla da je čula od samog Đorđa, koji je tada još bio svestan, da su planirali da zapale baklje, ali se nisu upalile.

Stanari zgrada gde se juče desio napad, kažu da je u tom kraju opasno izlaziti uveče, te da nisu iznenađeni što je do ovoga došlo.

Za N1 je jedna od baka, koja je bila očevidac, ispričala kako je to izgledalo.

„Videla sam kada su ga tukli, pobili su se, kao da se boksuju sva tri… Oni su se pobili… Boksovali su se kod tih stolova gde je tabla za šah. Kako su se oni preturili nešto ja ne videh – pali su u sitni presak. I on (Đorđe) je pao, a čini mi se i da je jedan od njih pao. On ga je šutirao u ovaj deo glave (pokazuje lice), a onaj drugi u slabine i po leđima ga šutirao… I onda je jedan čovek došao do onih ljuljaški i rekao šta to radite i oni su otišli. On je prišao, oni su se pokupili, pomogao čoveku da ustane. Prišla sam ja i u tom mu je došla žena. On je sav bio krvav, ni na kraj pameti mi nije bilo da je u životnoj opasnosti. On hoće da ide da se umije, mi kažemo ako se umiješ i dođe mislicija, nema rezultata. Žena zove miliciju i on govori – da imaju baklju, ali nije htela da im se zapali. Onda je došao jedan naš komšija iz naše zgrade koji je prvo veče (subotu) bio napadnut, veče pre, ali nisu ga tukli“, navela je, piše N1.

mesto na kome je nasmrt pretučen Đorđe Mijatović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Kaže da joj je policija došla oko ponoći i zvonila. „Meni je puls bio 150 i skočio mi pritisak, ja sam se jako potresla, kad su mi rekli da je umro.“

Stanari kažu da ista grupa od desetak mladića i devojaka, od otprilike 15 do 17 godina, mesecima pravi buku i narušava javni red i mir, a deca ih se plaše. Strahuju za svoju bezbednost, a prijavljivali su ih i policiji. Samo dan ranije prijavio ih je jedan stanar kada su lomili klupu, a nakon što je prišao da ih zamoli da to ne rade, nasrnuli su i pretili mu. U subotu je tim povodom došla i policija, ali ih nije legitimisala, jer su maloletnici.

Inače, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je u emisiji na TV Blic naveo da se utvrđuju okolnosti smrti i da li je nastupila od posledica napada, dodajući da su doktori rekli da je Đorđe Mijatović imao i epi-napade i dodatne bolesti, tako da će uzrok smrti utvrditi obdukcija. Međutim, odmah zatim su tabloidi, uključujući i Blic, objavili saznanja da je čovek (nakon incidenta) pao i udario glavom o beton. „Kada je došao kući ispričao je supruzi da je sam pao nakon čega je dobio epi napad“, kaže izvor „Blica“.

MUP je jutros saopštio da su osumnjičene dve osobe i da se za njima traga, kao i da je telo prevezeno na Institut za sudsku medicinu, na obdukciju.

Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da identifikuje učesnike događaja i prikupi sve neophodne podatke i obaveštenja u vezi sa događajem nakon kojeg je u Urgentnom centru u Beogradu preminuo Đ.M.

VIDEO: Huligani beže nakon prebijanja Đorđa Mijatovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare