Policija na KiM Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Dva policijska službenika zaposlena na prelazu Morina suspendovana su danas na predlog kosovskog policijskog inspektorata (PIK), a u vezi sa kontinuiranom akcijom „Tačka“ koja istražuje nezakonite radnje službenika policije.

Danas suspendovani policajci terete se za krivična dela „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ i „primanje mita“, prenosi https://kossev.info/.

Njihova suspenzija, kako se u saopštenju PIK-a navodi, predložena je kao rezultat istrage u okviru nastavka akcije „Tačka“.

Radi se o akciji koju je inspektorat započeo sredinom marta ove godine, a nakon jednogodišnje istrage nezakonitih radnji službenika policije.

U prvom delu akcije, takođe zbog korupcije i primanja mita, tada je uhapšeno 48 pripadnika Kosovske policije i dva carinika. Osim toga, njih još 18 je bilo u bekstvu.

Potom je, početkom aprila, PIK saopštio da je uhapšeno još 26 policijskih službenika, odnosno 24 službenika i 2 narednika, dok su istovremeno prištinski mediji izvestili da je tadašnja akcija rezultat saradnje kosovskih i albanskih organa, te da je ukupan broj uhapšenih zapravo 60.

BONUS VIDEO: Akcija MUP-a – hapšenje zbog pranja novca

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar