Mladen Nenadić, tužilac za organizovani kriminal Foto:N1

Krimi-vodvilj u horor ilustracijama, koji prati poslednje dane kriminalnog klana državnog saradnika Veljka Belivuka, najskuplje i najneisplativije investicije i projekta Srpske napredne stranke, uspeo je da, po drugi put za pola godine, istera iz udobne fotelje i nedodirljivog kabineta u Ustaničkoj 29 tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića.

Punih šest godina, tužilac Nenadić je, zajedno sa svojom šeficom Zagorkom Dolovac uspešno predstavljao gluvonemu onomatopeju funkcije na kojoj se nalazi, da bi onda najednom, početkom februara tekuće godine, nakon hapšenja Belivuka, po prvi put u javnosti, zablistao u neupadljivoj ulozi neubedljivog naratora ovog kubističkog Epa o Velji.

Šest meseci trebalo mu je da doživi reprizu sopstvene premijere, istina podjednako diskutabilne i neubedljive, dok je za to vreme vodvilj doživeo više reizdanja i zablistao u ovom poslednjem obliku zvanom Ep o Aleku i Velji (based on a true story).

Da tužilac Nenadić ipak nije samo čovek reprize, pokazao je juče, kada je premijerno, po prvi put u istoriji domaćeg pravosuđa okupio novinare u sudnici (!!!) Specijalnog suda kako bi im pokazivao dokaze protiv Belivukove grupe, pazite sad ovo – nedelju dana uoči najavljenog podizanja optužnice. Za one neupućene, istražni postupak još uvek traje i sve informacije u vezi sa slučajem trebalo bi da su tajne.

Trebalo bi, tužioče, ako i Vi spadate u neupućene, čak i i onda kada se radi o već viđenim i u javnosti dovoljno eksploatisanim dokazima, koje su vaši šefovi iscrpeli do krajnjih etičkih i estetskih granica, ne bi li prikrili svoje protivprirodno bludno roditeljstvo nad tim huligansko-navijačkim spontanim pobačajem.

Trebalo bi, tužioče, kao što bi trebalo da i Vi radite za građane Srbije, a ne političke partije, čak i onda kada vas u poznim godinama presele iz Čačka u Beograd, a građanima ispostave račun za vašu „razdvojenost od porodice“.

Da li vam je, tužioče, bilo bar malo neugodno što ste okupili novinare u sudnici i da li ste bar imali knedlu u grlu dok ste izgovarali da u slučaju Belivuk „nećete dozvoliti da se bilo šta radi mimo zakona“, u trenutku dok sami kršite zakon?

Ubeđen sam da niste. Možda zato i bežite od javnosti i građana Srbije koji vas plaćaju, pa se po ugledu na svoju šeficu Zagu u javnosti pojavljujete samo u posebnim okolnostima, ona sa fasciklom na licu, a vi sa novinarima u sudnici.

Aleksandar Vučić i Veljko Belivuk. Foto: Nova.rs

Zašto niste okupili novinare, recimo, kada vam je sudija Specijlanog suda u izreci presude optuženim ubicama novinara Slavka Ćuruvije promenio navode optužnice i direktno prouzrokovao njeno obaranje u Apelacionom sudu?

Gde ste bili kad je otkrivena Jovanjica i kada su iz pritvora popuštani svi pripadnici MUP i BIA koji su danas na optuženičkoj klupi?

Zašto niste okupili novinare i objasnili im zašto se Belivukova grupa nalazi pod istragom samo za dela od 2019. pa do danas, a ne i ona prethodna, dobro znana čak i Radojičićevim vrapcima po Beogradu?

Zašto bežite od novinara i intervjua u kojima biste , recimo, imali priliku da premijerno otkrijete kako se u Srbiji od advokata iz provincije postaje Specijalni tužilac? Verujem da to najpre zanima sve one mlade, talentovane pravnike iz dobrih i poštenih kuća, koji nisu mogli da se dokopaju ni pripravničkog staža u tužilaštvima bez članske karte SNS?

Zašto ste istupili baš sada, a nemate još ni gotovu optužnicu?

Zato što vam je procureo transkript Belivukovog saslušanja u kom se pominje Vučić?

Ko vas je naterao, tužioče da ovo sebi dozvolite?

Gde ste Vi uopšte, tužioče?

Oj, Moravo, oj?

BONUS VIDEO: Hapšenje Velje Nevolje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar