Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić obratio se novinarima i saopštio da će optužnica protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića biti podignuta sledećeg petka.

Kako saznajemo, Nenadić je novinarima na sastanku pokazao fotografije tela osakaćenih žrtava Veljka Belivuka. Reč je o Goranu Veličkoviću Goksiju, Milanu Ljepoji, Aleksandru Gligorijeviću i Zdravka Radojevića.

Nenadić je istakao da su se na ovak korak odlučili zbog svakodnevnih vesti u medijima o delovanju klana Belivuk-Miljković.

„Istražni postupak se vodi pre 31 osumnjičenom licu, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teška ubistva, proizvodnja i promet opojnih droga, noženje i promet oružja, otmica i silovanje“, rekao je Nenadić.

U sudnici u Specijalnom sudu Nenadić je pred novinarima istakao i da je zaplenjen server sa svim podacima, a materijal je dostupan svim učesnicima u postupku – okrivljenima, braniocima, članovima porodice.

„Svim srodnicima oštečenih lica, izuzev oca Lazara Vukićeviće, pošto nije bio u Beogradu, su prikazani materijali“, rekao je Nenadić.

Deo materijala, uznemirujući, prikazan je novinarima, osim za slučaj Vukićevića.

Nenadić je istakao i da će optužnica biti podignuta naredne nedelje.

Nenadić je istakao i da su Eurojust i Europool proglasili slučaj Belivuk najvećim predmetom kriminala u Evropi. Tužilac je izjavio da oni neće dozvoliti da se išta u pomenutom postupku radi mimo zakona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare