Goran Sultanović Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Nekadašnji učitelj glume Miroslav Mika Aleksić, kojeg je glumica Milena Radulović zajedno sa još nekoliko žena optužila za silovanje i seksualno zlostavljanje, na sudu je za svedoke u svojoj odbrani predložio, između ostalih, glumce Gorana Sultanovića, Nikolu Koja, Vuka Kostića i Dubravku Mijatović. Sultanović za Nova.rs ističe da će se odazvati pozivu suda, ukoliko ga budu pozvali.

Naime, Aleksić je na jučerašnje ročište došao vidno raspoložen, u pratnji svog advokata Zorana Jakovljevića, a potom je u sudnici negirao krivicu za krivična dela koja mu se stavljaju na teret. On je tom prilikom priložio sudu više od 50 izjava svedoka, koji su spremni da svedoče u njegovu korist.

PROČITAJTE JOŠ

U pitanju su izjave glumaca i režisera, Aleksićevih saradnika, koji su pričali o njegovom ponašanju i načinu rada u školi glume „Stvar srca“.

Među poznatim imenima pominju se i Goran Sultanović, Nikola Kojo, Vuk Kostić i Dubravka Mijatović, od kojih su Sultanović i Kostić već javno zauzeli stranu Mike Aleksića i govorili u korist njegove odbrane. Portal Nova.rs pokušao je da kontaktira pomenuta imena, od kojih se na naš poziv do objavljivanja ovog teksta odazvao samo Sultanović.

U vrlo neprijatnom tonu, rekao je da će se odazvati na sudu ukoliko dobije poziv.

„Ukoliko budem dobio poziv odazvaću se, naravno“, rekao je on kratko za Nova.rs i dodao:

„Dobro ga poznajem, naravno, da ga ne poznajem ne bih davao nikakve izjave, za razliku od vaših kolega koji ga nazivaju monstrumom i silovateljem. Da ga ne poznajem ne bih iznosio svoje mišljenje o njemu, bolje da pitate kolege na osnovu čega ga optužuju i zašto pričaju takve stvari o njemu“, istakao je Sultanović za naš portal.

Mika Aleksić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Advokati oštećenih tvrde da Aleksićeva odbrana na ovaj način samo zatrpava sud izjavama.

Podsetimo, za slučaj Miroslava Aleksića saznalo se u januara, kada je glumica Milena Radulović istupila i progovorila o svemu što je doživela tokom pohađanja škole glume. Njena ispovest osmelila je još neke žrtve da progovore o tome šta su doživele.

BONUS VIDEO: Mika Aleksić pred sudom – gosti Jugoslav Tintor i Vanja Macanković

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare