Mika Aleksić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Pripremno ročište u postupku protiv Miroslava Aleksića, optuženog za četiri krivična dela silovanja i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, održano je danas, a okrivljeni je negirao krivicu. Aleksićeva odbrana danas je dostavila nove dokaze sudu, a reč od o izjavama više od 50 svedoka, među kojima su i glumci, koji su govorili o tome šta se dešavalo na časovima u školi "Stvar srca".

Aleksić je na ročište došao vidno raspoložen, u pratnji svog advokata Zorana Jakovljevića, a na ročištu je negirao krivicu za krivična dela koja mu se stavljaju na teret. Tom prilikom, optuženi učitelj glume priložio je sudu više od 50 izjava svedoka, koji su spremni da svedoče u njegovu korist, a prema rečima advokata oštećenih, Jugoslava Tintora i Borivoja Borovića, reč je o usporavanju postupka.

Pročitajte još:

U pitanju su izjave glumaca i režisera, Aleksićevih saradnika, koji su pričali o njegovom ponašanju i načinu rada u školi glume „Stvar srca“.

Advokati oštećenih tvrde da Aleksićeva odbrana na ovaj način samo zatrpava sud izjavama. Sa druge strane, lica koja su među svedocima u korist Mike Aleksića, za sada nisu poznata javnosti.

Inače, advokati oštećenih u jednom trenutku su zatražili od sudije Zorana Božovića da se sam izuzme iz postupka, jer je on odlučivao o Aleksićevom pritvoru i pustio ga da se brani sa slobode. Ipak, taj zahteh advokata je odbijen.

Podsetimo, za slučaj Miroslava Aleksića saznalo se u januara, kada je glumica Milena Radulović istupila i progovorila o svemu što je doživela tokom pohađanja škole glume. Njena ispovest osmelila je još neke žrtve da progovore o tome šta su doživele.

BONUS VIDEO: Mika Aleksić pred sudom – gosti Jugoslav Tintor I Vanja Macanković

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar