Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Saslušanjem svedoka, u Višem sudu u Nišu danas je nastavljeno suđenje Predragu Laziću (29) iz sela Resnik kod Sokobanje, okrivljenom da je 25. avgusta prošle godine oko 2.30 časova u dvorištu njihovog porodičnog domaćinstva pokušao da ubije brata od strica Jovana Lazića.

Predrag Lazić je prilikom saslušanja u tužilaštvu i u sudu negirao krivicu i kazao da su se Jovan i on posvađali i tokom guranja u hodniku zajedno pali preko klupe na kojoj se nalazila sekira, pa je tako Jovan zadobio povredu na leđima.

Jovanovi roditelji, a Predragovi strina i stric Zineta i Saša Lazić posvedočili su pred sudskim većem da su braća od stričeva odrasla zajedno i da do noći u kojoj se desio nemili događaj nisu imali ozbiljnije svađe i sukobe, osim dečačkih.

Zineta Lazić kazala je da su se Predrag i Jovan vratili iz provoda u alkoholisanom stanju i da su odmah krenuli da se svađaju oko kuće i imanja.

„Svađali su se u hodniku, ali tu nije bilo nikakvog kontakta među njima. Ja sam sve vreme stajala pored njih, pokušavala da ih umirim. Kada su izašli napolje krenula sam za njima. Jovan je stajao, a Predrag je otišao do traktora i otuda se vratio sa sekirom. U prvom trenutku mislila sam da nosi drvo. Nije ništa pričao, nije pretio. Prišao je i udario je u leđa mog sina, a kada je zamahnuo da ga i drugi put udari skočila sam i nekako sam uspela, posle kraćeg rvanja, da mu otmem sekiru. Ušla sam u deverovu kuću i gurnula sekiru ispod njegovog kreveta“, kazala je Zineta.

Ona je kazala da su nakon toga svi ušli u njihovu kuću i pozvali Hitnu pomoć, ali da su im otuda rekli da Jovana sami prevezu do lekara.

„Sinovi su pozvali njihovog zajedničkog druga da dođe i odveze Jovana u Hitnu pomoć, a dok on nije došao svi u sobi sedeli i pričali. Predrag je sedeo i pričao sa mnom, nije bio svestan šta se dogodilo. Bilo je puno krvi u hodniku i u sobi, pa sam to odmah obrisala, nisam znala da ne treba, da će doći policija i da će raditi uviđaj“, izjavila je Zineta.

Prema njenim rečima, u hodniku njihove kuće nije bilo klupe, kao što je to u svojoj odbrani govorio Predrag.

„Mogu ukoliko treba da se zakunem da nije bilo klupe. U hodniku su se samo svađali, nije bilo nikakvog kontakta, napolju je udario mog sina. Oni su bili kao rođena braća, imali su neke probleme sa drugima, ali međusobno ne. Ja sam Predraga othranila i bez obzira na to što je uradio ne bi ga tužila“, istakla je Zineta.

Njen suprug Saša takođe je posvedočio da u hodniku njihove kuće nije bilo nikakve klupe.

On je kazao da imaju klupu, ali da ona stoji u dvorištu i da je unose u kuću samo kad slave slavu.

Lazić je takođe posvedočio da je njegova žena othranila Predraga i očuvala ga „od kašike“, ali da su i njegov sin i bratanac bili nasilni prema njima.

„Te noći kada su se vratili bili su pijani i ja sam seo u kola i otišao od kuće da Jovan ne bi uzeo kola. Umeo je tako kada se vrati pripit da uzme kola i ide kod devojki i u grad. Da se ne bi svađali oko kola, uzeo sam ključeve i izašao. Vratio sam se kući kada su policijska kola prošla“, rekao je Saša Lazić.

Nemanja Blagojević, Jovanov i Predragov drug, kazao je da se vratio iz druge smene kada su ga braća Lazić pozvala da preveze Jovana u bolnicu.

„Nisam ulazio u kuću. Došao sam do njihovog dvorišta, a Jovan je ušao u kola držeći se za rame. Predrag je u to vreme stajao pored puta. Nije ništa govorio. Jovan je u kolima pričao da požurim, plašio se da će umreti zbog povrede. Bilo je puno krvi u kolima“, rekao je Blagojević.

On je negirao da su braća bila nasilna i da je Predrag tokom proslave seoske slave, kod crkve u Resniku jula prošle godine sekirom napao jednog meštanina.

Prema optužnici Višeg javnog tužilaštva Predrag je bliskog rođaka pokušao da liši života umišljajno, u stanju akutne alkoholisanosti, pri čemu je „njegova sposobnost da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima bila smanjena ali ne bitno.

Suđenje Predragu Laziću biće nastavljeno 15. septembra, saslušanjem preostalih članova porodice Lazić.

Bonus video: Tuča kod Franša

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar