Foto:Nemanja Jovanović

Povodom smene tužiteljke Bojane Savović oglasio se i sudija Miodrag Majić. Naime, on je rekao da je njen slučaj "simbolički vesnik novog doba".

„Govorio sam da će nakon reforme pravosuđa političari moći da odahnu. Umesto njih političke i druge pritiske vršiće naše kolege – istaknuti pravnici i oni među pravnicima koji strahuju da se još uvek nisu dovoljno istakli. Slučaj koleg. Savović simbolički je vesnik novog doba“, napisao je Majić na Tviteru.

Tužiteljka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Bojana Savović, koja je duže od godinu vodila istragu oko EPS, skinuta je sa tog slučaja i premeštena u druge odeljenje. On je u sredu naložila policiji hapšenje šest osoba.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je ranije da su „netačne informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da je zamenica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Bojana Savović smenjena“ i da joj je „oduzet predmet u vezi sa zloupotrebama u EPS-u“.

Ona je za N1 ove navode negirala.

„Netačni su navodi da sam izrazila želju da radim u drugom odeljenju i apsolutno su netačni navodi tužilaštva da sam na bilo koji način odugovlačila predmet“, izjavila je za N1 tužiteljka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Bojana Savović.

Podsetimo, u akciji policije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapšeno je šest osoba osumnjičenih da su oštetili Elektroprivredu Srbije (EPS) za 7,5 miliona dolara, tokom izvođenja radova na termoelektrani Kostolac B. Poznavaoci prilika poručuju da je ovo samo vrh ledenog brega i da se šteta od malverzacija u EPS-u meri u milijardama evra.

***

BONUS VIDEO: Tužilaštvo u v.d. stanju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare