Predrag Koluvija Foto Printscreen Radio televizija Vojvodine

Optužnica Jovanjica 2 u Apelacionom sudu dodeljena je kao sudiji izvestiocu Zdravki Đurđević. To znači da je sutkinja Đurđević jedan od članova tročlanog sudskog veća koje će odlučiti da li će potvrditi tu optužnicu.

Kako saznaje N1, predsednik apelacionog sudskog veća za potvrđivanje te optuznice, prema godišnjem rasporedu, je sudija Zoran Savić.

Ne zna se ko je treći član veća, ali bi prema sudijskom rasporedu to mogao biti predsednik Apelacionog suda Duško Milenković ili zamenica predsednika tog suda Milena Rašić ili jedna od sutkinja Tatjana Vuković, odnosno Mirjana Popović.

Tročlano veće ce odlučivati po žalbama odbrane i o potvrđivanju optužnice Jovanjica 2, odnosno o njenom stupanju na pravnu snagu, a to je neophodan uslov za početak suđenja.

Inače, sudsko veće ima obavezu da u naredna četiri meseca, s obzirom na to da optuženi nisu u pritvoru, donese odluku da li će potvrditi optužnicu za Jovanjicu 2. Tom optužnicom terete se i pripadnici MUP, BIA i VOA da su bili tzv. prsten zaštite Predraga Koluvije, koji se prvom optužnicom za Jovanjicu tereti da je organizator kriminalne grupe koja je uzgajala marihuanu.

Optužnicom za Jovanjicu 2 tereti se i Koluvijin vozač Miloš Tofilović, koju je ubrzo po izlasku iz pritvora, u kom je bio zbog uzgajanja marihuane, uhapšen u akciji DEA, bugarske i srpske policije zbog međunarodne trgovine heroinom.

Prema pisanju BIRN-a, optužnica za Jovanjicu 2 Apelacionom sudu dostavljena je 2. marta, iako je Viši sud u Beogradu potvrdio još 20. januara ove godine, nakon što ju je Tužilaštvo za organizovani kriminal 17. novembra 2020. poslalo vanpretresnom veću na ocenu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar