Viši sud u Nišu zakazao je danas, nakon pripremnog ročišta, za 8. jul početak suđenja Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao Malčcanski berberin, koji je krajem prošle godine oteo i zlostavljao 12-godišnju devojčicu M. K. iz sela Suvo dol krajem decembra prošle godine.

Na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, tužilaštvo je predstavilo optužnicu i dokaze, a Jovanović se izjasnio o krivicii i samo u manjem delu je osporio činjenično stanje opisano u optužnici, saopšteno je iz niškog Višeg suda.

Advokat optuženog Jovanovića osporio je neuropsihijatrijsko veštačenje svog branjenika u delu o uračunljivosti u vreme izvršenja krivičnih dela, ali se nije protivio ostalim dokaznim predlozima tužilaštva.

Kako prenose mediji, roditelji otete devojčice dali su izjavu nakon pripremnog ročišta, rekavši da je Jovanović delimično priznao krivicu.

„Tražio je i da se saslušaju njegovi lekari. Rekao je da bio pomućene svesti .Tražila sam njegov pogled da ga pitam zašto je to učinio. Nikome ne želim da ovo doživi, ne bih želela da drugo dete strada. Očekujemo najstrožu kaznu“ rekla je Aleksandra K., majka devojčice.

Podsetimo, Ninoslav Jovanović tereti se da je krajem decembra prošle godine oteo i zlostavljao devojčiću. On je uhapšen 5. januara na seoskom groblju u Malči. Inače, Jovanović je od ranije poznat policiji i iza sebe ima poduži krivični dosije. On je zbog silovanja koje je ranije počinio bio osuđivan na 10 i 12 i po godina zatvora.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar