Ninoslav Jovanović, Foto: facebook

U Višem sudu u Nišu jutros je nastavljeno suđenje Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao Malčanski berberin, zbog otmice i silovanja devojčice iz okoline Niša. Kako su devojčicini roditelji rekli nakon suđenja, Jovanović je delimično priznao kaznu, na današnjem ročištu je prepričao šta se dešavalo tokom otmice, a roditelji sada očekuju najstrožu kaznu za njegova zlodela.

„Nadamo se da će sud doneti pravu odluku i da će da bude osuđen onako kako je zaslužio. Tražio je da se saslušaju njegovi lekari, neka budu saslušani, njegovo je pravo. Priznao je delimično krivicu, ali se i branio. Rekao je da bio pomućene svesti. Ponašao se normalno, ali nije mogao da nas gleda. Tražila sam njegov pogled da ga pitam zašto je to učinio. Nikome ne želim da ovo doživi, ne bih želela da drugo dete strada. Očekujemo najstrožu kaznu“, rekla je devojčicina majka, Aleksandra K.

Na današnjem ročištu, Jovanović je, prema rečima roditelja, opisao šta se dešavalo u danima dok je devojčica bila oteta, a kako su ispričali reporterima ispred suda, Jovanović je zahtevao da se saslušaju lekari koji su ga pregledali nakon hapšenja. Prethodno je u zgradu suda uveden na sporedni ulaz, prenosi Blic.

„Još ne znamo ništa, videćemo na glavnom pretresu. On će valjda neku dokumentaciju da dostavi sa sudskog veštačenja. Dodeljen je branilac Malčanskom berberinu. On ne negira krivicu, potvrdio ju je. On se danas izjašnjavao o tome šta i kako se sve dešavalo. Nije se pravdao ništa, normalno se ponašao“, kazao je Robert K, devojčicin otac.

Podsećanja radi, Malčanskom berberinu, višestrukom silovatelju povratniku, sudi se zbog otmice dvanaestogodišnje devojčice iz okoline Niša koju je danima skrivao po napuštenim kućima i zlostavljao je.

Inače, već 22 godine života proveo iza rešetaka zbog silovanja i otmica devojčica i žena. Nadimak je dobio po selu Malča iz kog je rodom i po svojoj bolesnoj potrebi da svoje žrtve prvo ošiša, a potom siluje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar