Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Suđenje Darku Kostić, koji se tereti za nedozvoljene polne radnje, nastavljeno je danas u Trećem osnovnom sudu u Beogradu saslušanjem svedoka Ujupa U., prijatelja Šefkija B., koji je, prema optužnici, jedan od žrtava modnog kreatora.

Svedok se tokom današnjeg saslušanja izjasnio da ništa ne zna o tome da li se i šta emotivno dešavalo između modnog kreatora i njegovog prijatelja. Istakao je da je njega poznati kreator kontaktirao zbog druga koji je, navodno, Kostiću ukrao telefon.

Ujup U. je rekao da mu je Šefke B. ispričao da nije bila reč o krađi, već da mu je telefon poklonio Kostić. Između ostalog, svedok je ispričao i da se preko Fejsbuka čuo sa Darkom, ali da ne može da tvrdi da je reč o kreatoru, jer pomenuti profil nije imao fotografiju.

Kostić i njegov advokat Dimitrije Ilić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Tokom današnjeg pretresa trebalo je da bude ispitan još jedan svedok, domar iz zgrade u kojoj kreator živi, ali on nije došao na pretres. Suđenje je potom otkazano za 25. novembar kada bi trebalo da bude saslušan pomenuti svedok.

Takođe, do tada bi trebalo da sudu budu dostavljeni dokazi odbrane kreatora, koja tvrdi da lek za spavanje „rivotril“, koji je nađen u Kostićevom stanu, ne pripada njemu, već njegovom rođaku koji ga je duže vreme koristio i dobijao na recept.

Podsetimo, modnom kreatoru Darku Kostiću sudi se za polno uznemiravanje dvojice mladića, od kojih je jedan u tom trenutku bio maloletan. Sem toga, kreator se tereti i za omogućavanje uživanje narkotika.

Kostić je uhapšen u junu 2018. nakon što ga je tada 16-godišnji L. K., učesnik jednog rijaliti programa za decu, prijavio policiji da je pokušao da ga napastvuje. Maloletnik je tvrdio da ga je Kostić namamio u svoj stan kako bi mu dao novac za fotografije, ali da mu je potom u piće sipao preparat za potenciju. Ipak, on je, kako je tvrdio, uspeo da pobegne iz stana.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar