Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

Višegodišnje postupke koji su se vodili protiv Darka Šarića, osuđenog za šverc 5,7 tona kokaina i pranje novca stečenog krijumčarenjem narkotika, obeležile su brojne nepredviđene okolnosti poput pretnji upućenih pojedinim svedocima u procesu, ali i paljenje objekata, vozila, pa čak i jedno ubistvo. Ipak, situacija se nije "smirila" ni po okončanju postupka, pa je tako tokom proteklog vikenda, Goranu Nikolaševiću, svedoku u postupku protiv Šarića, džip dignut u vazduh.

Nadzorne kamere snimile su kako nepoznata osoba tokom noći prilazi džipu u vlasništvu Nikolaševića, ostavlja nešto na njemu, a potom se brzo udaljava. Samo nekoliko trenutaka kasnije, automobil je bio u plamenu.

Pročitajte još:

Ipak, ovo nije prvi put da Nikolašević ukazuje na to mu se „radi o glavi“. Naime, on je i ranije prijavljivao policiji da ima saznanja da nepoznate osobe hoće da mu podmetnu eksploziv pod vozilo. Upravo iz tih razloga, Nikolašević je pre nekoliko meseci podneo krivičnu prijavu policiji protiv Nebojše Joksovića, svedoka-saradnika u postupku koji se vodio protiv Darka Šarića u Specijalnom sudu u Beogradu, zbog pokušaja ubistva.

Ipak, ni Joksović, glavni adut tužilaštva u postupcima protiv Šarića, nije ostao pošteđen, pa je tako proteklih godina bilo čak nekoliko napada na njegovu imovinu.

Foto: privatna arhiva

Poslednji u nizu napada dogodio se sredinom januara ove godine, kada je iz automatskog puške ispaljeno više od 20 metaka na poslovni objekat firme koja se bavi prodajom opreme i rezervnih delova za automobile u Vodovodskoj ulici na Čukarici, a koja se nalazi u vlasništvu Joksovića.

I nekoliko godina ranije, odnosno 2011., na njegov kafić „La principesa“ u Žarkovu, bačena je bomba, a na svu sreću, u ovom napadu nije bilo povređenih. Pre toga, njegova štamparija gađana je iz „zolje“, a gorele su i prostorije njegove firme.

Inače, pomenuta štamparija čak tri puta je bila meta bombaškog napada.

Pročitajte još:

Ipak, ono što je šokiralo srpsku javnost jeste likvidacija Radojice Joksovića (32), brata od strica Nebojše Joksovića, 2012. godine kada je aktivirana eksplozivna naprava postavljena ispod njegovog sivog „audija A6“.

Svedok Mile Jerković: Novac u zamenu da ne svedoči

I ključni svedok tužilaštva u postupku za pranje para, Mile Jerković, nekoliko puta je tokom pomenutog suđenja isticao da se plaši za svoj život, iako ima danonoćno obezbeđenje. Kako je isticao, dva puta mu je ranijih godina paljen automobil, farma mu je spaljena 2010. godine, a dobijao je i telefonske pretnje.

Jerković je isticao tada i da mu je „nuđen novac da ne svedoči“.

Inače, automobil Jerkovićeve ćerke zapaljen je 2013. godine u Dunavskoj ulici u Bačkoj Topoli, a kako su mediji tada pisali, sumnjalo se da je požar podmetnut. I Nenadu Vekiću, zetu Mileta Jerkovića, na Zobnatičkom jezeru u februaru 2009. godine zapaljen je splav „Atlantida“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar