Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Beogradska policija otkrila je pre nekoliko dana u jednoj sobi u Studentskom gradu na Novom Beogradu, koju koristi student Hemijskog fakulteta (ime poznato redakciji), nekoliko bočica od po 200 mililitara u kojima se, prema rečima našeg izvora, nalazila veća količina sintetičke droge amfetamin, u uličnom žargonu poznata kao "spid".

Kako priča naš izvor, hapšenju mladog hemičara prethodila je krajnje neuobičajna scena čiji je glavni akter bio upravo on.

„Najpre je taj student hemije, sa sušilice za veš uzeo šorts u kome se nalazio ključ od sobe jednog dečka koji radi kao redar u drugom domu. Ušao je u njegovu sobu i pokupio mu neke lične stvari , pa se potom vratio još jednom. Međutim, tada ga je taj redar uhvatio na delu. Dogovorili su se da neće praviti problem, a hemičar mu je obećao da će mu vratiti sve stvari. Kada ga je pitao zašto mu je krao stvari, on je kazao da je hteo da oseti adrenalin. Ubrzo nakon što je vratio stvari, otrčao je na recepciju da prijavi kako su njemu nestale neke stvari iz sobe i tad je nastao haos“, priča očevidac dešavanja i dodaje:

„Divljao je po recepciji, zbog čega je neko pozvao policiju. Došao je jedan „punto“ sa dva uniformisana policajca  i „škoda rapid“, u kojoj su bili inspektori u civilu. Ušli su u njegovu sobu i nakon sat vremena pretresa, pronašli su nekoliko bočica od 200 mililitara u kojima je bila supstanca od koje se pravi „spid“, objašnjava izvor.

Parkirani policijski automobili na dan akcije ispred Drugog bloka u Studentskom gradu Foto:Privatna arhiva

Mladi hemičar je odmah priveden, naočigled velikog broja studenata.

„Ono što je mene iznenadilo, jeste da se hemičar posle nedelju dana vratio u dom, kao da se ništa nije dogodilo. Po pravilu, a to je bio slučaj i ranije, kada bi neko pokušao neku krađu, a kamoli bio uhvaćen sa drugom, on bi automatski bio izbačen. Međutim, on se ovih dana šeta, kao da se ništa nije dogodilo“, otkriva naš izvor.

Portal Nova.rs pokušao je da dobije potvrdu o ovom događaju iz MUP, ali su nam oni samo odgovorili da pripadnici Četvrtog odeljenja UKP-a Policijske uprave za grad Beograd nisu imali bilo kakvo postupanje, ali nam nisu ništa odgovorili o predmetnom događaju. Upravo zbog toga je ostalo nejasno da li je ovaj student tog dana uhapšen ili samo priveden na informativni razgovor, a potom i pušten. Da li se navedeni događaj desio, pitali smo i Studentski centar u Beogradu, ali do puštanja ovog teksta, nismo dobili nikakav odgovor

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare