Miroslav Mika Aleksić Foto: Dejan Živančević

Učitelj glume Miroslav Aleksić (69), koji je osumnjičen da je silovao i seksualno uznemiravao nekoliko svojih učenica, pod neprekidnim je nadzorom čuvara u Centralnom zatvoru, kako mu bezbednost, od strane drugih pritvorenika ne bi bila ugrožena. Aleksić se u pritvorskoj jedinici CZ nalazi od hapšenja, a protiv njega Više tužilaštvo vodi istragu nakon što su ga glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić javno optužile da ih je napastvovao dok su kao maloletnice pohađale njegovu školu "Stvar srca".

Kako portal Nova.rs saznaje od dobro obaveštenog izvora iz CZ, Aleksić dosad nije pravio nikakve probleme u pritvoru, redovno ga posećuje advokat, a dobija i pakete sa osnovnim potrebštinama.

„Čuvari strogo vode računa da mu bezbednost ne bude narušana nijednog trenutka, odnosno da što manje dolazi u kontak sa drugim pritvorenicima koji bi mogli da ga napadnu iz odmazde zbog svih teški optužbi koje mu se stavljaju na teret“, kazao je naš sagovornik.

Miroslav Mika Aleksić Foto: Printscreen BKTV

Protiv Aleksića su dosad, pored Radulović i Ilinčić svedočile još tri devojke, a kako portal Nova.rs saznaje, do kraja nedelje trebalo bi da bude ispitana još jedna žrtva.

„Tužilaštvo Aleksića tereti za napastvovanje šest devojka, a ova koja će krajem nedelje dati iskaz je poslednja koja je potpisnik krivične prijave. Policija je u međuvremenu obavila još nekoliko saslušanja, ali zasad nije poznato da li će se prijava protiv Aleksića proširivati sa još nekim imenima, odnosno da li će ga teretiti više od šest devojaka“, kazao je za portal Nova.rs dobro obavešten izvor.

Iva Ilinčić Foto:N1

On dodaje da su u među vremenu saslušani i neki svedoci, kao i da će sledeće nedelje biti poznato da li će Aleksićeva supruga, profesorka na FDU Biljana Mašić dobiti poziv za saslušanje.

„Po zakonu ona ima pravo da ne svedoči jer je u braku sa osumnjičen, a da li će tužilac uopšte pokušati da je sasluša, biće poznato naredne nedelje“, dodaje naš sagovornik.

Milena Radulović nakon saslušanja, Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsetimo, za slučaj, koji je duboko potresao srpsku javnost, saznalo se nakon što je glumica Milena Radulović istupila i javno ispričala šta je pretrpela od Aleksića. Ona je u tužilaštvu saslušavana čak pet sati, a tokom višesatnog ispitivanja do detalja je ispriča šta je preživela.

„Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se“, rekla je ranije glumica u ispovesti za „Blic“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare