Foto:E-Stock_milos_rafailovic; MUP Srbije; Stefan Tomasevic/ATAImages; privatna arhiva

Policajac Petar Lazović, koji je uhapšen u Crnoj Gori nakon što je EUROPOL toj zemlji dostavio materijal koji dokazuje da je povezan sa kavačkim klanom, bio je na konstantnoj vezi sa jednim od šefova kavčana, Radojem Zvicerom, kog je i prilikom posete Veljka Belivuka i Marka Miljkovića toj zemlji obaveštavao o svakom koraku policije, čime je pružao srpskim kriminalcima određenu zaštitu.

Lazović je, podsećanja radi, obavestio Radoja Zvicera da je, između ostalih, za nadzor Belivuka i Miljkovića zadužen i policajac Ljubo Milović, kao i „nepoznata osoba pod imenom Hari koji će znati sve i informisati Lazovića o svakom događaju koji se planira”.

„Reci im, ako pokušaju na svoju ruku, neki pametan policajac, da im traži DNK, da kažu da neće i da zovu advokata – a advokat sam ja“, napisao je, navodno, Lazović šefu kriminalnog klana Radoju Zviceru.

Foto: Screenshot/skyaplikacija/libertas.me

Kada su, 17. januara 2021. godine, Veljko Belivuk i Marko Miljković sleteli u Crnu Goru, kako bi prisustvovali proslavi koju je organizovao Radoje Zvicer, policajac Petar Lazović je znao da je reč o opasnim kriminalcima koji su na radarima tajnih službi. O tome je obavestio i šefa kavčana, Radoja Zvicera.

“Lazović čak predlaže Zviceru i kako da se našale sa službom“, piše u dokumentu EUROPOL-a koji sadrži transkripte razgovora.

Europol je, u dokumentu koji su dali crnogorskom tužilaštvu i policiji u julu prošle godine, označio policajce Petra Lazovića (32) i Ljuba Milovića (32) da su, navodno, članovi kriminalnog klana Kavač.

“Istraga usmerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije“, ključni su zaključci Europola.

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

U dokumentu Europola piše da je policajac Petar Lazović, u SKY aplikaciji, imao kodno ime “Junior” i “Komandos”, a policajac Milović “Zli poručnik“ i “Oficir“. Radoje Zvicer imao je kodno ime “Born“.

Dan nakon što su Belivuk i Miljković stigli u Crnu Goru, odlaze u policijsku stanicu da daju izjavu.

“Policijski službenik “Hari” i “Slobodan” su uključeni u ispitivanje”, piše u dokumentu Europola.

Lazović piše Zviceru da to tako mora, zbog procedure.

“Reci im, ako pokušaju na svoju ruku, neki pametan policajac, da im traži da im uzmu DNK, da kažu da neće i da zovu advokata – a advokat sam ja“, napisao je, navodno, Lazović šefu kriminalnog klana Radoju Zviceru.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Europol je u dokumentu naveo crnogorskim istražnim organima da obrate pažnju da se vreme koje se koristi u dokumentaciji odnosi na UTC (Universal Time Coordinated – kako je inače podešen SKY system). To znači da se, na primer, u Crnoj Gori tokom zimskog perioda koristi vremenska zona +1 sat, dok se tokom letnjeg perioda pomera +2 sata.

Takođe, EUROPOL je crnogorskim istražnim organima dostavio i fotografije na kojima, na jednoj ugaonoj garnituri, poziraju policajci Lazović i Milović sa Radojem Zvicerom, Markom Miljkovićem i Veljkom Belivukom. Usledilo je bizarno objašnjenje tamošnjeg bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, koji je tvrdio da se Lazović sa njima fotografisao jer je bio na tajnom zadatku.

O Tamari Zvicer i poternici

U dokumentu Europola piše da je “Radoje Zvicer, 5. februara 2021. godine, poslao poruku, preko SKY aplikacije, policajcu Petru Lazoviću da njegova supruga Tamara Zvicer ne može da pređe granicu Crne Gore zbog crvene poternice Interpola”.

Tamara Zvicer Foto: Detective-info.com.ua

“Lazović je poslao poruku policajcu Enisu Bakoviću koji je izbrisao obaveštenje, i o tome obavestio Lazovića. Lazović je prosledio odgovor Bakovića Zviceru“, piše u dokumentu Agencije Evropske Unije za sprovođenje zakona – Europol.

Portal Libertas, koji je prvi otkrio detalje ovih dokumenata, tražio je od Bakovića komentar i objašnjenje zašto je to učinio, a on je odgovorio da to nikada nije uradio.

Podsetimo, Vijesti su danas objavile da je Petar Lazović uhapšen, a da je izdat nalog za hapšenje Ljuba Milovića.

Bonus video: Veze između kavčana i grupe Velje Nevolje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare