Potraga, reka Sava, policija, rečna policija, čišćenje reke, Matej Periš, nestao
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Rezultati DNK analize tela koje je isplivalo kod Kostolca u martu ove godine stigle su u Više tužilaštvo u Požarevcu i utvrđeno je nije reč o osobi čiji se DNK uzorci nalaze u bazi podataka, zbog čega se sada ta osoba vodi kao NN lice.

Telo, tačnije trup muškarca pronađen je u Dunavu početkom marta kod Kostolca, a kako je u tom trenutku potraga za Matejem Perišem bila u punom jeku, svetlo sumnje je odmah palo na njega. Međutim, kako nam je sada rečeno iz Višeg javnog tužilaštva u Požarevcu, stigli su uzorci Nacionalnog centra i DNK uzorak je upoređen sa onima koji se već nalaze u bazi podataka.

Međutim, nijedan od postojećih se nije poklopio sa ovim uzorkom, zbog čega se leš i dalje vodi kao NN lice, što znači da telo nije žrtva klana Veljka Belivuka ili Mateja Periša, kako se tada sumnjalo.

Podsetimo, kako je tada objavljeno, reč je o mlađem, krupnijem muškarcu, koji je na nogama imao crne patike. Jedno od pitanja koje se postavlja jeste i to da li je telo rekom doplivalo do Srbije, odnosno da li je leš uopšte sa teritorije naše zemlje.

Bonus video: MUP Srbije rekonstruisao kretanje Mateja Periša

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar