Foto:printscreen/TV Prva; Google maps; MUP hrvatska; Filip Krainčanić/Nova.rs

Obdukcija mladića, čije je telo izvučeno juče iz Dunava kod Ada Huje, je završena, a kako prenose mediji, navodno je reč o nestalom Splićaninu Mateju Perišu, za kojim se tragalo od kraja decembra prošle godine. Forenzičar Časlav Ristić u razgovoru za Nova.rs otkriva šta će sve odbukcija, ali i toksikološki nalazi tela, pokazati.

Ristić ističe da će najpre biti utvrđen identitet muškarca, ali i uzrok smrti.

„Odbukcija i služi najpre za to. Da se utvrdi identitet i nesumnjivo uzrok smrti, znači da li je reč o prirodnoj ili nasilnoj. Takođe, nakon izvršene obdukcije biće poznate i sve druge analize, poput sadržaja iz želuca, ali i krvi. To znači da ćemo znati da li je osoba, čija je odbukcija vršena, eventualno konzumirala nešto pre ulaska u vodi, sedative ili supstance. Videćemo šta je bilo u krvi i imaćemo odgovore na ta pitanja zahvaljujući analizama“, kaže Ristić za Nova.rs.

Foto: Nova.rs

Dodaje i da je moguće da dobijemo sve odgovore bez obzira na protok vremena i činjenicu da je telo duže vreme provelo u vodi.

Pročitajte još:

„Bez obzira na protok, telo je bilo u vodi i želudac je ostao zaštićen. Verujem da je sadržaj iz želuca ostao neoštećen“, kaže Ristić i dodaje:

„Takođe, obdukcijom će biti ustanovljeno da li na telu ima povreda. Znaće se da li su one nanesene za vreme života ili nakon smrti. Ne smemo zaboraviti da je telo bilo dugo vodi, te da je se verovatno udaralo prilikom putanja, odnosno sudaralo s drugim objektima u vodi“, dodaje Ristić.

Podsetimo, mladić Matej Periš je nestao krajem decembra prošle godine. Kobne noći je bio u klubu „Gotik“ sa društvom, da bi u jednom trenutku isti napustio iz nepoznatih razloga i udaljio se.

Potom je usnimljen kako trči ulicama, sve do restorana „Savanova“. Tu se stepenicama spustio do Save i od tada mu se gubi svaki trag.

Usnimljen je na nadzornim kamerama nekoliko lokala, vidi se kako trči ulicama, ali i u jednom trenutku pokušava da zaustavi taksi.

Matej Periš Foto:MUP Hrvatska

Tokom istrage ispitani su brojni svedoci, Matejevi prijatelji, radnici obližnjih lokala i “Gotika”, međutim, ništa ne ukazuje zbog čega bi mladić napustio klub.

Za Splićaninom su tragale sve policijske ekipe i sarađivale sa kolegama iz Hrvatske. Sa druge strane, u potragu su bile uključene i brojne ekipe dobrovoljaca.

BONUS VIDEO: Zašto ove kamere nisu snimile Mateja Periša?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare