Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

"U požaru koji me zadesio pre četiri dana pričinjena je velika materijalna šteta čak preko 5.000 evra, tako da ne znam kako ću se izboriti da je nadoknadim", kaže za Nova.rs Čačanin Milivoje Pantović, vlasnik radnje za kućne ljubimce u kojoj je prodavao i hranu za njih.

Prema njegovim rečima, popucala su 24 akvarijuma i stradalo je preko 800 ribica.

„Takođe, vatrena stihija je ugušila i 30 ptica, izgorele su grede, plafoni su popucali i mnogo opreme poput pumpi, grejača, hrana za pse i mačke. Na svu sreću zečevi su bili u magacinu i sreća u nesreći je što su ostali u životu“, priča nam Milivoje kroz suze jer je veliki ljubitelj životinja i dodaje da više ništa ni od dokumentacije nema jer je vatra sve progutala.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Da nevolja bude veća troškovi su mu ogromni, jer ovaj zabrinut čovek školuje dva studenta u Beogradu, a najmlađa ćerka pohađa Petu beogradsku Gimnaziju.

„Ne znam kako ćemo „isplivati“ iz svega ovoga. Štetu, istina manju, je pretrpela i cvećara pored radnje za kućne ljubimce, koju je držala moja sestra, ali je ona, nažalost, preminula od karcinoma, pa se o njoj staramo zet i ja“, nastavlja svoju priču Milivoje. Kako bi se izborio sa svim nedaćama našao je i treći posao. Tokom noći i ranih jutarnjih sati, dodaje, prevozi hleb trgovinskim radnjama iz jedne čačanske pekare.

Prema navodima našeg izvora iz istrage, požar u ova dva lokala nastao je usled neispravnih električnih instalacija, međutim, vlasnik radnje za kućne ljubimce navodi da mu se, vrlo često, dešavalo da se televizor, koji ima u lokalu, veoma često sam uključivao.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

„Ne znam šta je razlog tome, možda je trebao da kontaktiram Elektrodistribuciju da vide u čemu je problem. Mada, jedino dobro u celoj muci je to što se požar dogodio oko 20 časova, pa nije izgorelo sve do temelja“, istakao je Milivoje u razgovoru za naš portal.

Ali tu priči nije kraj. Da postoje dobri ljudi koji su se udružili da pomognu ovom ćoveku koga je zadesila velika nedaća svedoči činjenica da dolaze u radnju i ostavljaju novac kako bi mu pomogli da prevaziđe sve teškoće.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

„Verujte dolaze momci ostavljaju po 10 evra, hiljadu dinara, koliko ko može. Do sada su sakupili  67 hiljada dinara i neizmerno sam im zahvalan na tome. Akciju je pokrenuo jedan čovek po imenu Vladan, ali i brojni kupci su se pojavili sa željom da pomognu“, zaključio je on u razgovoru za Nova. rs.

Ukoliko i naši čitaoci imaju mogućnosti da pomognu, sredstva mogu uplatiti na tekući račun 20012158866893. 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare