Foto: Nova.rs

Muzičari Dalibori Milošević (34) i Stanislav Antić (19) koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći na auto-putu kod Aleksinačkih rudnika, sahranjeni su danas na Repinskom groblju u naselju Poljana u Vladičinom Hanu.

Na poslednji put ispratili su ih njihovi roditelji, sestre, braća, rodbina, prijatelji, komšije i kolege, a u pogrebnoj povorci bilo je oko 1.000 ljudi. Povorku su predvodili muzičari koji su, da bi odali poštu svojim kolegama, zbog toga došli sa čitavog juga Srbije, ali i iz inostranstva.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Među onima koji su svirali u pogrebnoj povorci bio je i Bojan Krstić čiji je orkestar ove godine pobedio u Guči, a u povorci se nalazio i jedan od najpoznatijih trubača u Srbiji Boban Marković.

Tužni zvuci oko 100 truba parali su nebo iznad Vladičinog Hana, ali su jauci i plač najmilijih povremeno bili glasniji.

„Stanislave mili moj gde te nose, Stanislave dušo moja vrati nam se, Dalibore sine vrati se, kako ćemo sine bez tebe. Brate moj jedini spustićemo te u crnu zemlju, zašto brate moj“ zapomagali su roditelji, supruge, sestre i najbliži rođaci nastradalih.

Pogrebne povorke krenule su iz posebno iz kuća nesrećnih ljudi, da bi se vrlo brzo na jednoj od raskrsnica spojile i zajedno otišle do groblja gde su Dalibor i Stanislav sahranjeni jedan pored drugog. Čitavim putem do lokalnog groblja, stanovnici Vladičinog Hana, izlazili su iz svojih kuća da bi odali počast nastradalim i nije bilo čoveka koji nije zaplakao.

Foto: Nova.rs

Njihovi rodjaci i prijatelji i kažu da se u Vladičinom Hanu takva nesreća ne pamti, da u jednom trenu nastradaju dva brata, pošto su majke Stanislava i Dalibora rođene sestre.

„Iza Dalibora je ostalo četvoro dece i trudna supruga, a Stanislav nije saznao da će postati otac. Njegova supruga i on su neko vreme nastojali da postanu roditelji i ta želja im se ostvarila. Supruga je saznala da je u drugom stanju u vreme dok je Stanislav bio na svirci. Čekala ga je da se vrati iz Novog Sada da ga obraduje tom lepom vešću, ali sudbina nije dala da se vrati kući“, rekao je jedan od komšija nastradalog Stanislava.

Među onima koji su izrazili saučešće porodicama i položili cveće na grob nastradalih muzičara bio je danas i predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović. On je povodom saobraćane nesreće u kojoj su poginuli Stanislav i Dalibor, koja se dogodila u ponedeljak, 19. septembra, dan sahrane proglasio Danom žalosti na teritoriji opštine Vladičin Han.

Foto: Facebook

Kako je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su muzičari iz Vladičinog Hana nastradali još nije u potpunosti jasno. Automobil „fijat punto“ u kojem se u trenutku nesreće nalazilo pet osoba, sudario se sa kamionom. Dalibor i Stanislav su na licu mesta poginuli, dok su tri osobe iz automobila povređene i prebačene u niški Urgentni centar. Na licu mesta mogli su se videti jezivi prizori, a automobil u kome su nastradala dvojica mladića potpuno je smrskan.

Kolege nastradalih ljudi, veruju da je umor njihovih kolega krivac za nesreću, jer su do kasno u noć svirali na jednoj proslavi, a odmah potom krenuli da se što pre vrate svojim kućama i porodicama. Prema njiihovim rečima, Dalibor i Stanislav živeli su od trube, taj posao ih je koštao života i ispraćeni su na poslednji put uz zvuke truba.

Bonus video: Trubači na sahrani

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar