Foto: Printscreen/Nova.rs

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici Radoslavu Gilu Stanišiću, osumnjičenom da je nalogodavac serije paljenja vozila "Vijesti" odredilo je zadržavanje do 72 sata.

On je juče uhapšen u Srbiji, a naša policija predala ga je crnogorskim kolegama na graničnom prelazu Dobrakovo. Zbog paljenja vozila ND „Vijesti“ po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici priveden je R.S.

Državni tužilac je ovo lice saslušao u svojstvu osumnjičenog.

„Nakon saslušanja državni tužilac je osumnjičenom odredio rešenjem zadržavanje najduže do 72 sata zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja“, saopštila je tužiteljka Mandić.

Tužilac je Osnovnom sudu u Podgorici podneo predlog za određivanje pritvora Stanišiću. Vijesti su pre par dana objavile da je Stanišić iz spuškog zatvora pre devet godina organizovao maloletne D.M. i S.P. – da zapale više redakcijskih automobila nezavisnog dnevnika “Vijesti”, jer je celu 2011. proveo iza rešetaka…

Taj Podgoričanin nedavno je osumnjičen da je nalogodavac serije paljenja vozila Vijesti, koja je počela 14. jula 2011. godine.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar