Stefan Hinić, stanar zgrade u Vidovdanskoj ulici u kojoj se danas srušio još jedan sprat, kaže da je bio na licu mesta u trenutku rušenja i navodi da je do zgrade došao sa drugim stanarima kako bi proverio da li bager sipa u rupu zbog koje je došlo do rušenja, ali kako kaže, zatekao ga je kako obustavlja radove. Ističe da bagerista nije imao odgovor na pitanje stanara zbog čega obustavljaju nasipanje peska u rupu na gradilištu.

„Kada sam pitao bageristu zašto obustavlja radove, odnosno, da li će da nastavi nasipanje, samo se spakovao i otišao je. Poenta je da sve deluje kao da je neko hteo to da sruši, kao da su svi čekali da sve to padne. Danima govore da će da nastave da se nasipaju u rupu, ali su obustavili sve“, kaže on.

Ističe da su stanari tražili da uđu u zgradu, u stanove, samo da uzmu osnovne stvari, laptopove, dokumenta, ali da nisu uspeli.

„Zamolili smo da nam se na bilo koji način da da uđemo, na svoju odgovornost da uzmemo najosnovnije stvari, da nam daju da uđemo. MI nismo pokušali sami da uđemo unutra, jer stoji zabrana. Danas smo došli da vidmo da li se nasipa, videli smo bageristu koji je počeo da nasipa i koji je stao sa sipanjem. Kada sam ga pitao što je stao sa nasipanjem, rekao mi je da mu je gazda tako rekao. Kada sam ga pitao ko mu je gazda, rekao mi je da ne zna“, priča Hinić.

BONUS VIDEO: Rušenje zgrade u Vidovdanskoj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar