Stanari Vidovdanske na Vračaru, gde se danas urušio još jedan deo zgrade zbog gradilišta pored njihovog objekta, trenutno se nalaze na licu mesta. Stanari, koji ističu da je trenutak urušavanja bio stravičan, u jednom trenutku ušli su u klinč sa policijom, jer je pomenuta rupa na gradilištu mogla da se zakopa za dan, dok nasipanje traje već nekoliko.

Kako saznajemo, policija je sa lica mesta udaljina novinare našeg portala, a stanari su evidentno kivni zbog novog urušavanja zgrade.

Pročitajte još:

Stanari ističu da su kamioni došli da naliju pesak.

„Samo su dva puta nalili, od deset, koliko je trebalo. Već danima nasipaju, a to je moglo da se uradi za jedan dan. Samo sam u jednom trenutku video kako se bukvalno leluja sprat zgrade i potom je došlo do urušavanja. Bukvalno se sve dogodila za sekundu, stravično je bilo“, kaže za naš portal stanar.

Stanari tvrde i da se postavlja pitanje ko je naložio obustavljanje nasipanja rupe na gradilištu.

„Da su hteli, mogli su da zatvore za dan“, kaže jedna od prisutnih stanarki.

Foto: Čitalac Nova.rs

Podsetimo, u Vidovdanskoj ulici na Crvenom krstu na beogradskoj opštini Vračar u petak se urušila zgrada koja se nalazi na parceli pored aktuelnog gradilišta.

Pretpostavlja se da je za urušavanje odgovorno gradilište, a ekipe spasilaca izašle su odmah na teren kako bi evakuisale sve stanare. Na sreću, nije bilo povređenih prilikom urušavanja, a stanarima je onemogućeno da se vrate u svoje domove.

Inače, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić stanarima, koji su ostali bez domova, obećao je da će investitor nadoknaditi šteti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar