Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

"Bila sam u kupatilu kada sam čula da mi neko lupa na vrata. Izašla sam i videla komšinicu u čijem je stanu prošle godine izbio požar i čiji je nepokretni sin stradao. Zatražila mi je vodu, ali mi ni u jednom trenutku nije rekla da se nešto zapalilo, a kamoli da nam u zgradi ponovo bukti požar u to u stanu ispod njenog. Ništa! Čak ni da upozori! I sad se još pita zašto smo svi ljuti na nju", ispričala je za Nova.rs K. R., stanarka novobeogradske "televizorke" u kojoj je pre tri dana izbio novi požar. Prethodno, u martu prošle godine, u požaru kakav se ne pamti u prestonici, stradalo je sedmoro stanara ove zgrade, a vatrena stihija je i te kobne noći buknula iz istog stana.

Pročitajte još:

Požar koji je izbio u ponedeljak u „televizorki“ uznemirio je čitav Beograd, a posebno njene stanare koji se još uvek nisu oporavili od prošlogodišnje traume, kada je, u sred vanrednog stanja, 21. marta, oko tri sata ujutru, buknuo požar koji je progutao tri sprata ove zgrade i ubio sedmoro stanara, među kojima su i čitave porodice.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs; čitateljka Nova.rs

Kao uzrok požara zvanično su označene neispravne instalacije u stanu kojem je ležao nepokretni muškarac i koji je jedna od sedam žrtava prethodnog požara. U tužilačkim spisima o ovom slučaju navedeno je i da je stradali u sobi imao bocu s kiseonikom koja je u jednom trenutku eksplodirala i raširila požar po okolnim stanovima.

Njegova majka koja je u to vreme takođe bila u stanu i koju je spasao komšija upravo je ta žena koja je u ponedeljak zakucala na vrata naše sagovornice K. R.

Novi požar u „televizorkama“, Foto:čitateljka Nova.rs

U njenom stanu je, kako je saopšteno, boravio majstor- variliac koji je popravljao ogradu na terasi, a usled nepažnje žar je padao direktno na terasu ispod na kojoj su se potom zapalile stvari, a ubrzo i deo stana.

Činjenica da je vatra potekla iz istog stana kao i u martu prošle godine, verovatno je najbizarniji trenutak čitavog ovog događaja, a vlasnica se koliko istog dana požalila medijima da je ceo komšiluk okrivljuje za oba požara. Zbog toga, kako je navela, planira da proda stan u kome je izgubila sina, ali i da se skloni od srditih i osuđujućih pogleda svojih komšija.

„Znate kako, svakom može da se desi tako nešto, ali je problem što je ona i meni i komšiji tog dana tražila vodu i pritom nije rekla zbog čega. Pa, valjda je ljudski da kažeš da nešto gori, da ljudi na vreme izađu iz zgrade, posebno što svi mi ovde imamo neizlečive traume. Zamislite da je bilo veći požar, ne smem ni da pomislim šta bi bilo“, kaže K. R. za naš portal.

Požar u Bloku 28 Foto: Filip Krajinčanić/Nova.rs

Kako ističe, iz medija je pročitala da vlasnica pomenutog stana na osmom spratu želi da ga proda.

„Mislim da je to odlučila sada, kada se sve ovo desilo. Možda bi bilo bolje da to i uradi i da neko konačno povede računa o instalacijama u tom stanu. Prošle godine je pričala da je požar buknuo zbog cigarete, potom da nije zbog toga, već da je nešto treće….Zbog toga su stanari ljuti, stalno menja priče, pa sad još i ovo sa trim majstorom“, kaže naša sagovornica.

Šapić došao posle prvog požara, Vesić ga oterao, pa ostali bez pomoći opštine i Grada

K. R. za Nova.rs ističe da se još uvek nisu oporavili od prvog požara, te da im je ovaj samo otvorio stare rane.

„Čovek, čiji je stan sada oštećen, godinu dana nije u njemu. Renovirao ga je posle prvog požara, trebalo je da se u narednom periodu vrati u stan i sada se ovog dogodi“, kaže stanarka „televizorke“ i dodaje:

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

„Prošle godine su dolazili i Goran Vesić i Aleksandar Šapić da nude pomoć. Šapić je tada ponudio da opština Novi Beograd reguliše štetu, međutim Vesić je rekao da će grad Beograd. I sve je ostalo na rečima.. Sređeno je nekoliko stanova, među kojima je i Anjin, koja je celu porodicu izgubila. I to moram da  napomenem da je to od donacija, grad Beograd nema veze s tim. Vidite ove kablove u zgradi, zidove, ništa nije sređeno. Da jeste – sumnjam da bi ponovo izbio požar“, kaže K. R. za Nova.rs.

Blok 28, požar, televizorke, Foto: Filip Krajinčanić/Nova.rs

Podsetimo, pre dva dana u „televizorki“ je došlo do požara, a na sreću nije bilo povređenih. Požar je buknuo prilikom radova majstora, koji su radili na ogradi stana na osmom spratu.

 

Pročitajte još:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare