Karađorđeva ulica, Karadjordjeva ulica, kafić, kafići
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Agonija stanara u Karađorđevoj ulici, iz zgrade na broju 21, se nastavlja jačim intenzitetom - nakon pisanja portala "Nova.rs" o problemu koji imaju sa "Konzulat barom", koji se uselio u prizemlje te zgrade, zbog glasne muzike i buke, nepoznata osoba je prosula tečnost ispred njihovih vrata za koju se veruje da bi mogla biti kiselina, a "restrikcije" vode postale su češće i duže.

Stanari pomenute zgrade mesecima žive u paklu zahvaljujući svojim komšijama iz „Konzulat bara“. Sve je počelo glasnom muzikom i svakodnevnim koncertima koji su trajali do duboko u noć, muzikom i bukom koja je značajno premašivala dozvoljene granice, a sve je kulmiralo kada je stanara, inače uglednog reditelja Mladena Mitrovića, na ulici presreo mladić i zapretio mu da prestane sa prijavama nadležnim službama.

Mitrovićeva porodica do sada je uputila preko 150 prijava komunalnoj miliciji, preko 35 dopisa i bezbroj telefonskih poziva, ali uzalud – ništa do sada nije urodilo plodom jer čak i kada bi došla komunalna milciija, klika iz pomenutog bara bi ih oterala, a zatim nastavila po svom.

Jedne večeri Mitrović je ispod svog prozora ugledao policijske rotacije i ponadao se da će njegov problem biti rešen.

„Izašli smo na terasu i videli smo neverovatnu scenu – jedan mladić, verovatno zaposleni, čistio je nešto što je ličalo na krv sa pločnika ispred ulaza u bar. Sa druge strane ulice bilo je parkirano nekoliko policijskih automobila, a na nedavno renoviranom pločniku ispred naše zgrade dva automobila hamera i jedna limuzina“, opisuje nam scenu Mitrović i nastavlja:

„Dok smo supruga i ja pokušavali da shvatimo šta se desilo, videli smo da iz bara izlazi vidno pijani Željko Mitrović sa svitom ljudi. Jedan iz njegove skupine odlazio bi do policajaca i razgovarao sa njima, a zatim se vraćao do automobila i tako nekoliko puta. Nije prošlo mnogo, a u feštu su se uključili i trubači, tako da je ulicom sve odjekivalo. Potom je Mitrović oterao policajce i nastavio sa svojom predstavom ispod našeg prozora“.

Nemoćni da izađu na kraj sa bahanalijama u svojoj zgradi, porodica Mitrović se obratila poratlu Nova.rs i ispričala kakvu torturu svaki dan proživljava, sa nadom da će makar policija regovati i stati u njihovu zaštitu i obezbediti im normalno funkcionisanje i miran život u sopstvenom domu.

Međutim, ispostavilo se da je situacija postala sve gora.

„Najpre sam čuo lavež psa, a zatim sam otišao u predsoblje gde sam osetio nesnosan smrad. U prvi mah nisam mogao ni da pretpostavim šta se dogodilo, a kada sam otvorio vrata video sam da je ispred njih prosuta nekakva tečnost. Posle nekog vremena, ta tečnost je pobelela“, objašnjava nam Mitrović.

Još uvek bez vode

Mitrović nam je ranije objasnio da se ventili i vodomer ove stambene zajednice nalaze u delu zgrade koji sada pripada „Konzulat baru“, a da je, otkako je intenzivno počeo da prijavljuje lokal policiji, stan često bio bez vode jer ju je neko po svemu sudeći zatvarao.

Nakon objavljivanja teksta na našem portalu, takvo ponašanje se intenziviralo, pa Mitrovići sada češće ostaju bez vode.

Bonus video: Komunalna milicija ignoriše buku u kafiću

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar