Foto: RTS.rs, SOINFO

Dvojica policajaca, pripadnika Žandarmerije ranjena su juče popodne u Somboru kada su, po pozivu zbog porodičnog nasilja, došli ispred jedne kuće u tom gradu. Na njih je zapucao P. V. (62), koji se oglušio o naređenje policajaca da baci pištolj kojim je prethodno pucao.

Prava drama odigrala se juče popodne u Somboru, u Ulici Stevana Sinđelića, nakon što je porodica P. V. oko 16.00 časova pozvala policiju jer je bio nasilan. Kako su preneli lokalni mediji, P. V. je supruzi pretio smrću, pa je prestravljena žena odlučila da pomoć potraži od službenika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ubrzo su u Ulicu Stevana Sinđelića pristigle policijske patrole, ali je P. V. potom, potpuno neočekivano, izvadio pištolj i otvorio vatru na policajce. Oni su mu naredili da baci oružje, ali kako Somborac nije poslušao, u samoodbrani su otvorili vatru i upucali P. V.

Foto: SOINFO

U razmeni vatre ranjene su tako tri osobe – dvojica pripadnika Žandarmerije i P. V, koji su odmah prevezeni u bolnicu. Policajci su, prema nezvaničnim informacijama lokalnih medija, zadobili prostrelne rane, to jest lakše povrede.

Foto: MUP

Beogradski mediji su preneli da je policajac Dragan M. ranjen u lakat, a da je njegov kolega Đura K. zadobio povrede podlaktice. Njima je pomoć ukazana u Opštoj bolnici u Smederevu. Sa druge strane, ranjeni P. V. se i dalje nalazi u bolnici gde ga čuvaju policajci.

Redakcija portala Nova.rs na licu mesta je razgovarala sa stanarima Ulice Stevana Sinđelića koji su opisali kako su čuli pucnje.

Foto: RTS.rs

„Ne mogu sa sigurnošću da vam kažem šta se dogodilo. Ta pucnjava je bila kuća pored moje. Čula sam i sama pucnje, a posle sam pročitala da su ranjena dvojica policajaca i taj naš komšija“, ispričala je jedna komšinica.

Ministar osudio napad na policajce

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić najoštrije je osudio napad na policijske službenike koji su vršili svoj službeni zadatak i rizikovali svoje živote, kako bi u skladu sa zakonom, profesionalno, odbranili živote i imovinu ugroženih građana, prvenstveno porodice koja je pozivala zbog nasilja u porodici, ali i drugih stanovnika Sombora.

Bonus video: Uviđaj na mestu gde se dogodilo ubistvo u noćnom klubu u Zagrebu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar