Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC; printscreen Pink.rs

Advokat Branislav Tapušković istakao je danas, prilikom gostovanja na N1, da je njegov branjenik, bivši zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK, Goran Papić, sve radio po nalogu tadašnjeg ministra policije, sada odbrane, Nebojše Stefanovića. Ipak, iako se Papić sumnjiči da je vratio blindirano vozilo Marku Miljkoviću, inače najbližem saradniku Veljka Belivuka, Tapušković za naš portal nije želeo da precizira na koje je radnje konkretno mislio.

Tapušković je izjavio da Papić ne spori radnje koje je učinio, ali i navodi da je iste izvršio po naređenju Stefanovića.

Pročitajte još:

„Zbog toga on mora biti saslušan. Utvrdilo bi se ono što Papića oslobađa, ali dtlje ne mogu da iznosim, ja ću u sudnici reći da moj branjenik nije kriv. Od iskaza Stefanovića zavisi pozicija Papića. Goranu Papiću je nadređen bio Dejan Kovačević, njemu Rakić pa onda Stefanović. Apsolutno bi bilo poništeno ono što stoji na putu utvrđivanja istine ako Stefanović ne bi bio saslušan“, rekao je on.

Inače, kako mediji proteklih nedelja izveštavaju, Papić se tereti da je vratio blindirano vozilo marke “audi” Miljkoviću, koji je označen kao najbliži saradnik vođe navijača Veljka Belivuka, u javnosti poznatijeg kao Velja Nevolja. Zasad nije poznato da je li Papićev advokat Tapušković pod tim da je njegov klijent „sve radio po naredbi Stefanavića“ mislio na vraćanje vozila.

Portal Nova.rs pokušao je da sazna na šta je poznati advokat mislio, ali je on istakao da je rekao sve što je imao.

„Neću da se ponavljam, sve što sam imao – ja sam rekao. Sve što sam mislio, izjavio sam“, kaže Tapušković,

Branislav Tapušković Foto: Printscreen/YouTube/Sputnjik Srbija

Inače, on je prilikom gostovanja na N1 istakao da bi povodom ovoga trebalo da se sasluša Stefanović, ali, kako je naveo, o tome će odlučiti vrh države.

„Po mom uverenju, to sigurno ne zavisi od tužilaštva, niti je ikad zavisilo u ovakvim predmetima. Neće se tužilac pitati, jer u tužilaštvu sve rade po hijerarhiji. Oni zavise od izvršne vlasti, ne smeju da urade ništa bez njenog naloga. Odlučiće vrh države, a ne Milan Stojanović koji besprekorno vodi istragu“, rekao je Tapušković.

Pročitajte još:

Podsetimo, Papić se tereti da je 15. aprila prošle godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, urgurao da se ne pretresa vozilo Belivuka. Papić je, navodno, od tadašnjeg rukovodioca u Policijskoj upravi za grad Beograd zatražio i da se Belivuku, koji je u tom trenutku bio u pritvoru, vrati privremeno oduzeto vozilo. I – “audi A8” je istog dana vraćen Velji Nevolji.

Inače, grupa Veljka Belivuka uhapšena je u velikoj akciji MUP i BIA početkom februara ove godine. Ova grupa sumnjiči se za najteža krivična dela, među kojima su ubistva, otmice i iznude.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar