Foto: JENNIFER GRAYLOCK / INSTAR Images / Profimedia

Prekršajni sud u Beogradu pokrenuće postupak protiv glumice Marije Karan i njenog partnera Vladana Balabana, nakon što je policija u subotu rano ujutru protiv njih dvoje podnela prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira. Karan i Balaban su uznemirlili stanare Francuske ulice u centru grada zbog glasne svađe, a potom i obračuna u kom je stradala zadnja šoferšajbna na njegovom džipu.

Iako je Karan tvrdila da ju je partner udario, dežurni tužilac je zaključio da nema elemenata krivičnog dela, pa su oboje „popili“ samo prekršajne prijave.

„Uprkos stavu tužilaštva, glumica ima mogućnost da podnese privatnu prijavu protiv Balabana i u redovnom postupku dokazuje da ju je udario tokom svađe. Takođe, privatni krivični postupak ima pravo da povede i Balaban, ukoliko želi da je goni zbog razbijanja stakla na automobilu. Do tada, oboje će morati da odgovaraju pred Prekršajnim sudom i to zbog narušavanja javnog reda i mira“, kazao je za portal Nova.rs izvor upoznat sa slučajem.

On dodaje da još uvek nije poznato da li će prekršaj biti kvalifikovan kao „Svađa, vika i buka na javnom mestu“ (član 7) ili „Vređanje, vršenje nasilja, pretnja ili tuča“ (član 9).

„U prvom slučaju, zakonom je propisana novčana kazna od pet do 20.000 dinara. Drugi je pak, malo teži prekršaj, kojim je zakonom propisana kazna od novčane do zatvorske. Visina kazna kreće se od minimalnih 20.000 pa sve do 100.000, dok se zatvor, shodno Zakonu, može izreći do maksimalnih 30 dana“, dodaaje naš sagovornik.

Povezane vesti:

Podsećamo, glumica Marija Karan zatečena je pre dve večeri u džipu svog dečka Vladana Balabana, sa kojim se glasno svađala u Francuskoj ulici u centru Beograda. Balaban je glumici, navodno nakon svađe lupio šamar. Sukob je navodno počeo u restoranu da bi se nastavio u kolima gde je skalirao. Revoltirana zbog navodnog šamaranja, Karan je uzela tegove i protivpožarni aparat i njima razbila zadnje staklo na Balabanovom „poršeu“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare