Pekara Dragana Djurdjeskog
Danas je srušena pekara Dragana Đurđeskog u ulici Živka Davidovića 102b u Beogradu Foto:ZA Krov nad glavom

U Ulici Živka Davidovića 102b u Beogradu danas je srušena pekara Dragana Đurđevskog, čoveka koji je 25. novembra izbačen iz svog doma i pekare koja nije ni bila predmet izvršenja.

Kako navode iz Združene akcije „Krov nad glavom“ Dragan je sinoć saznao da je krenulo rušenje pekare, koja se nalazi u istom dvorištu kao i kuća iz koje je 25. novembra izbačen, iako pekara nije bila predmet izvršenja.

„Dragan je tako ostavljen na ulici da odatle vodi dugotrajne i iscrpne sudske postupke, dok će investitor mirno moći da ubira profit i taloži svoje bogatsvo raspolažući tuđim domom. Dragan je izbačen iz svog doma 25. novembra od strane izvršitelja Aleksandra Ristovića i uz asistenciju policije. Izvršitelj je takođe ušao u objekat koji nije predmet izvršenja i u kome se nalaze Draganove lične stvari. Od pekare su živeli Dragan i njegova porodica“, navode iz Združene akcije i podsećaju da su 15. novembra uručili Inicijativu za ocenu ustavnosti Zakona o izvršenju.

Inače, kako je Nova.rs već pisala, Dragan Đurđevski, pekar po struci podigao je kredit od banke za posao. U jednom momentu 2009.-2010. godine je skočila cena brašna zbog izvoza i pekara je upala u gubitke, tako da više nije mogao da otplaćuje kredit koji je podigao od banke. Banka je zatvorila njegovu pekaru, tako da je ostao bez ikakvih prihoda, i umesto da postepeno.

„Draganova pekara je 2010. godine upala u gubitke, tako da više nije mogla da otplaćuje kredit koji je podigla kod banke. Iako je Dragan ponudio više alternativnih rešenja, banka je postupila na zelenaški način i zatvorila njegovu pekaru, tako da je ostao bez ikakvih prihoda i, umesto da postepeno otplaćuje dug, nastavio da tone u spiralu dužničkog ropstva. Banka je ubrzo nakon toga iskoristila priliku da organizuje prodaju kuće porodice Đurđeski i sada izvršitelj izbacuje na ulicu porodicu da bi „poveriocu“ predao jedni dom porodice Đurđeski“, saopštili su ranije iz Združene akcije.

 

****

BONUS VIDEO: Kamenolom ispušta otpadne vode u Resavu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare