Foto: Printscreen/YouTube/UNS Ujedinjeni narod Srbije

Snimak mladića koji posle saobraćajnog incidenta preti službenom značkom policije i pištoljem, jer mu je drugi mladić isekao put i ogrebao automobil, ustalasao je društvene mreže. Snimak se pojavio u trenutku dok se u javnosti vodi polemika oko lažnih policijskih znački i blinkera, kao i javnog predstavljanja pojedinaca, koji se predstavljaju kao radnici MUP-a u različitim okolnostima i konfliktima, što je još više podgrejalo kompletnu atmosferu.

Zasad nije poznato kad je nastao snimak, ali kad je osvanuo prvo na Tviteru, a onda i na Jutjubu, izazvao je oštre reakcije pojedinaca posebno jer je u objašenju navedeno da se radi o pripadniku MUP-a Srbije, što se kasnije ispostavilo tačnim.

Ovo je transkript razgovora ( V – vozač, P – policajac)  mladića sa bejzbol palicom, za koga se utvrdilo da je zaista pripadnik MUP-a i vozača automobila, koji je pomenute snimio pretnje.

V: “ Reci, reci šta treba“

P: „Snimi, slobodno“

V: „Reci šta treba“

P: „Trudnu ženu imam“

V: „i“

P: „Visokorizičnu trudnoću ima, malo dete koje plače“

V: „I šta sam uradio“

P: „Šta si uradio, isekao si me, zakačio auto“

V: „I zbog toga si mi udario auto“

P: „Jesam“

V: „I zbog toga mi pretiš pendrekom, i zbog toga mi pretiš značkom, kojom značkom, jesi ti na službenoj dužnosti“

P: „Jesam, 24 sata“

V: „24 sata. Druže jesi li mi pretio pendrekom “

P: „Jesam“

V: „Pomeri se tamo da te snimim. Jesi li mi pretio pendrekom“

P: „Ima da ti pretim pištoljem ako treba“

V: „Pištoljem“

P: „Alo bre, za ženu i dete ću da ubijem ako treba“

V: „Majmune jedan“

P: „Za ženu i dete ću da ubijem, ako treba“……

Nova.rs poslala je MUP- u Srbije snimak pomenutog događaja i upitala da li je osoba sa snimka, koja se predstavlja kao policajac i preti nekoj osobi posle sudara, zaista pripadnik MUP Srbije, te da li su primili bilo kakvu prijavu povodom ovog slučaja, kao i da li je u slučaju da se zaista radi o pripadniku policije, pokrenut neki postupak protiv njega.

MUP Srbije ubrzo je odgovorio i njihov odgovor u prenosimo u celosti:

„Policijska uprava za grad Beograd pokrenuće disciplinski postupak protiv policijskog službenika, koji se van dužnosti, nakon konflikta u saobraćaju, verbalno sukobio sa jednim sugrađaninom. Ukoliko se u toku postupka utvrdi da se policijski službenik ponašao na način kojim šteti ugledu Ministarstva, protiv njega će biti preduzete disciplinske mere. Takođe, nakon uvida u video snimak koji se pojavio na društvenoj mreži i konsultacija, nadležno tužilaštvo naložilo je da mu se dostavi izveštaj“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare