Spanija Granada droga zaplena
Ilustracija Foto:EPA-EFE/JJGuillen

Španska policija presrela je kamion kojim je upravljao državljanin Srbije (31) i zaplenila 65 kilograma droge koju je prevozio. Uhapšen je u operaciji protiv trgovine drogom u španskoj provinciji Granada.

Srbin, koji nema prebivalište u Španiji, tereti se za krivično delo protiv javnog zdravlja, piše portal Ideal.

Policijska patrola primetila je da vozač kamiona sa stranim registarskim oznakama naglo usporava i na taj način ugrožava druge učesnike u saobraćaju, zbog čega ga je zaustavlila 25 kilometara dalje. Kamion je bio natovaren, ali vozač kod sebe nije imao dostavnicu, te da ne postoje podaci o teretu koji prevozi.

Spanija Granada droga zaplena
Španija droga ilustracija Foto:EPA-EFE/JJGuillen

To im je izazvalo sumnju, pa su odlučili da ga isključe iz saobraćaja, radi detaljnije pretrage. Iza utovarenog tereta, policija je locirala paletu u kojoj je bilo sakriveno 58 vreća, u kojima je bilo 65,5 kilograma vakumirane marihuane. Policija je pokrenula postupak i otvorila istragu, kako bi pokušala da otkrije odakle dolazi zaplenjena droga.

Kako podseća ovaj portal, ovo nije prvi državnljanin Srbije koji je uhapšen zbog trgovine marihuanom u Granadi. Podsećaju da je 1. juna presretnut kombi sa 44 kilograma marihuane, koja je bila sakrivena u duplom dnu, a uhapšen je državljanin Srbije (45).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar