Policija na KiM Foto:EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Srpska lista pozvala je danas kosovsku policiju da hitno sprovede istragu i procesuira odgovorne za skrnavljenje crkava u opštinama Klokot i Parteš.

„Sramno je da su u 21. veku verska netolerancija i skrnavljenje svetih mesta deo svakodnevice srpskog naroda na Kosovu i Metohiji pred očima Evrope i sveta. Ovi vandalski napadi kao i stotine porušenih spomenika, na srpskim grobljima, koje će danas obići naši sunarodnici, su bruka kosovskih institucija i međunarodne zajednice koja je zadužena za mir i stvaranje normalnih društvenih odnosa kroz promovisanje suživota i tolerancije na Kosovu i Metohiji“, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Pročitajte još:

Kako se dodaje, pljačkanje crkve Svetog Petra i Pavla u Klokotu i crkve Svete Trojice u Partešu su tek jedni u nizu u poslednjih nekoliko nedelja, na koji nažalost nije bilo hitrih i oštrih reakcija međunarodnih predstavnika i lidera kosovskih institucija iz Prištine.

Prema njihovoj oceni, to dodatno razočarava srpski narod jer pokazuje antisrpski narativ koji je i dalje prisutan i koji toleriše napade na Srbe, srpsku imovinu kao i Srpsku pravoslavnu crkvu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram